TikTokers καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα στη Νιγηρία

Επειδή κορόιδεψαν κρατικό αξιωματούχο
08 Νοεμβρίου 2022 12:43
TikTokers καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα στη Νιγηρία

Δύο TikTokers από τη Νιγηρία καταδικάστηκαν σε μαστίγωμα και διατάχθηκαν να καθαρίσουν το δικαστήριο, επειδή χρησιμοποίησαν τη δημοφιλή πλατφόρμα για να κοροϊδέψουν κρατικό αξιωματούχο.

Οι Mubarak Isa Muhammed και Muhammed Bula, βρέθηκαν ένοχοι για δυσφήμιση του κυβερνήτη της πολιτείας Kano, Abdullahi Ganduje. Επιπλέον, κλήθηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τον κυβερνήτη. Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων δήλωσε πως δε θα ασκήσουν έφεση, αφού είναι ικανοποιημένοι που δε τους δόθηκε ποινή φυλάκισης.

Οι δύο άντρες δήλωσαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε 20 μαστιγώματα ο καθένας, πρόστιμο 10.000 νάιρα (€22.5) και καθαρισμό του δικαστηρίου για 30 μέρες.

Η Νιγηρία έχει δει τεράστια αύξηση χρήσης του TikTok τα τελευταία χρόνια, το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε νεαρές ηλικίες. Πολλές φορές σατιρίζουν δημόσια πρόσωπα. Ωστόσο η πολιτεία Kano είναι ανάμεσα σε αυτές που έχουν δικαστικό σύστημα βασισμένο στη Σαρία, τον ισλαμικό θρησκευτικό κώδικα διαβίωσης ο οποίος είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο οι Μουσουλμάνοι δικάζονται σε δικαστήρια Σαρία.