Dusty Springfield: Η Google τιμά με Doodle τη Βρετανή τραγουδίστρια

Η καριέρα της διήρκησε πάνω από πέντε δεκαετίες
08 Νοεμβρίου 2022 11:11
Dusty Springfield: Η Google τιμά με Doodle τη Βρετανή τραγουδίστρια

Το σημερινό Doodle γιορτάζει με την καλλιτέχνιδα Dusty Springfield (Ντάστι Σπρίνγκφιλντ). Γνωστή για την εντυπωσιακή της ευελιξία σε όλα τα είδη, την εντυπωσιακή παρουσία της στη σκηνή και τα χαρακτηριστικά ξανθά μαλλιά της, η Springfield ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της οποίας η καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες.

Σαν σήμερα το 1963, η Dusty κυκλοφόρησε το πρώτο της solo single, "I Only Want to Be with You", το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Η Springfield αγάπησε τη μουσική από μικρή ηλικία και αφιέρωση τη ζωή της σε αυτή με εμφανίσεις ακριβώς μετά το σχολείο.

Λίγα χρόνια αργότερα, η Dusty μαζί με τον αδερφό της και τον Tim Field έφτιαξαν μία pop-folk μπάντα που ονομαζόταν The Springfields. Το 1962, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το "Silver Threads and Golden Needles", το οποίο έγινε κορυφαία επιτυχία και βρισκόταν στα τοπ 20 στην Αμερική - ένα σπάνιο επίτευγμα για ένα βρετανικό γκρουπ εκείνη την εποχή.

Παρόλο που η μπάντα διαλύθηκε, εκείνη συνέχισε την καριέρα της και γνώρισε επιτυχίες όπως το "You Don't Have To Say You Love Me". Το αποκορύφωμα της επιτυχίας της σταδιοδρομίας της ήρθε το 1968 όταν το άλμπουμ της "Dusty in Memphis" βρήκε την αποδοχή των κριτικών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τι είναι το doodle;

Σύμφωνα πάντα με την Google, τα doodle είναι οι διασκεδαστικές, απρόσμενες και ορισμένες φορές αυθόρμητες αλλαγές που πραγματοποιούνται στο λογότυπο της Google για να γιορτάσουμε αργίες, επετείους και τον βίο διάσημων καλλιτεχνών, πρωτοπόρων και επιστημόνων.

Πώς προέκυψε η ιδέα για τα doodle;

Το 1998, όταν ακόμα η Google δεν είχε γίνει ανώνυμη εταιρεία, η ιδέα των doodle γεννήθηκε όταν οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Larry και ο Sergey, πειραματίστηκαν με το εταιρικό λογότυπο για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδας. Τοποθέτησαν ένα σκίτσο μιας ξύλινης φιγούρας πίσω από το δεύτερο "o" της λέξης Google. Το αναθεωρημένο λογότυπο προοριζόταν ως αστείο μήνυμα για τους χρήστες Google ότι οι ιδρυτές της Google βρίσκονταν "εκτός γραφείου". Αν και το πρώτο doodle ήταν σχετικά απλό, αποτέλεσε της γένεση της ιδέας της διακόσμησης του εταιρικού λογότυπου για τον εορτασμό αξιοσημείωτων γεγονότων.

Με την πάροδο του χρόνου, η ζήτηση για doodle αυξήθηκε τόσο στις ΗΠΑ όσο και διεθνώς. Η δημιουργία τους αποτελεί τώρα ευθύνη μιας ομάδας ταλαντούχων εικονογράφων (τους αποκαλούμε σκιτσογράφους) και μηχανικών. Γι' αυτούς, πρόκειται πλέον για μια ομαδική προσπάθεια να προσδώσουν ζωντάνια στην αρχική σελίδα του Google και να φέρουν χαμόγελα στα πρόσωπα των χρηστών Google σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πόσα doodle έχει δημιουργήσει η Google όλα αυτά τα χρόνια;

Η ομάδα έχει δημιουργήσει πάνω από 5000 doodle για τις αρχικές σελίδες μας σε όλο τον κόσμο.

Tags: