Διάσημος Instagram influencer καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για απάτη

Και ξέπλυμα χρήματος
08 Νοεμβρίου 2022 10:46
Διάσημος Instagram influencer καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για απάτη

Ο διάσημος Instagram influencer, Hushpuppi (κατά κόσμον Ramon Abbas), συχνά προκαλούσε με το χλιδάτο lifestyle το οποίο προωθούσε στους 2.8 εκατομμύρια ακολούθους του. Ωστόσο, ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και ο Abbas καταδικάστηκε από δικαστήριο του Los Angeles σε 11 έτη φυλάκισης και αποζημίωση $1.732.000 σε δύο θύματά του.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος στην κατηγορία για ξέπλυμα χρήματος και παραδέχτηκε πως έκλεψε πάνω από $1.1 εκατομμύριο από κάποιον που ήθελε να χρηματοδοτήσει ένα νέο σχολείο στο Κατάρ. Ο Abbas δημιούργησε ένα πλαστό website και ανέλαβε το ρόλο υπαλλήλων τράπεζας για να τα καταφέρει.

Επιπλέον, πραγματοποίησε κι άλλες διαδικτυακές απάτες, που είχαν ως αποτέλεσμα συλλογικές απώλειες για τα θύματά του ύψους $24 εκατομμυρίων.

Ο Ramon Abbas στόχευσε τόσο Αμερικανούς όσο και διεθνή θύματα και έγινε ένας από τους πιο γνωστούς δράστες ξεπλύματος χρημάτων στον κόσμο. Χρησιμοποίησε τα social media για να γίνει διάσημος και να καυχηθεί για τον τεράστιο πλούτο που είχε αποκτήσει από απάτες, οι οποίες κατέστρεψαν οικονομικά τα θύματά του και παρείχαν βοήθεια στο καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Η καταδίκη του είναι το αποτέλεσμα ετών συνεργασίας των Αρχών σε πολλές χώρες και στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε διεθνείς απατεώνες, πως το FBI θα αναζητήσει δικαιοσύνη για τα θύματα, ανεξαρτήτως αν οι εγκληματίες δραστηριοποιούνται εκτός των συνόρων των ΗΠΑ.

Ο πολυτελής βίος του Abbas έλαβε τέλος το 2020, όταν συνελήφθη στο Ντουμπάι. Το 2019, σε μία προσπάθεια να ξεπλύνει €13 εκατομμύρια για μία συμμορία hacker της Βόρειας Κορέας, τα οποία είχαν κλέψει από τράπεζα της Μάλτας, βύθισε τη χώρα στο χάος καθώς έκλεισαν τα συστήματα πληρωμών.