Όχι, ο Musk δεν απέλυσε τους εργαζόμενους με χαμογελαστή φωτογραφία του

Έχει γίνει viral αλλά είναι fake news
06 Νοεμβρίου 2022 11:22
Όχι, ο Musk δεν απέλυσε τους εργαζόμενους με χαμογελαστή φωτογραφία του

Τις τελευταίες ώρες, έχει γίνει viral ένα βίντεο κάποιου που ισχυρίζεται πως είναι υπάλληλος του Twitter ο οποίος απολύθηκε, λαμβάνοντας ένα email από την εταιρία με ένα meme του Elon Musk που γελάει, ενώ αναγράφει “ήρθε η ώρα να ανοίξεις τα φτερά σου. Απολύεσαι”.

@mattxshaver I was just fired by Twitter and this is what they sent me… #twitter #elonmusk #fired ♬ original sound - Matt Shaver

Στο βίντεο, ο άντρας αναφέρει πως εργάζεται ως μηχανικός εδώ και πέντε χρόνια στο Twitter και η απόλυσή του ήρθε με αυτόν τον τρόπο, από κάποια Hannah που εργάζεται στο Τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων. Ισχυρίζεται επίσης πως μίλησε με συναδέλφους του οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως απολύθηκαν με τον ίδιο τρόπο. Ο άκαρδος τρόπος απόλυσης δεν άργησε να γίνει γρήγορα viral, καθώς οι απολύσεις στο Twitter βρίσκονται στην επικαιρότητα.

Στην πραγματικότητα, ο άνθρωπος που ανέβασε το βίντεο είναι ο κωμικός Matt Shaver, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα ξεκαθάρισε την κατάσταση.

Έκανα το βίντεο ως μία σάτιρα για την όλη κατάσταση Elon/Twitter. Είναι απίστευτο το πόσοι άνθρωποι πίστεψαν το προφανώς αστείο email και μοιράστηκαν τυφλά το βίντεο ή σχολίασαν με μίσος. Αν κοιτούσαν το προφίλ μου θα καταλάβαιναν πως πρόκειται για πλάκα. Έτσι, ενώ δεν εξεπλάγην που έγινε viral, δεν περίμενα να το πιστέψουν τόσοι.