Twitter: Ελεύθερη πτώση στα έσοδα και ο Musk κατηγορεί τους ακτιβιστές

Καταιγιστικές εξελίξεις
05 Νοεμβρίου 2022 10:57
Twitter: Ελεύθερη πτώση στα έσοδα και ο Musk κατηγορεί τους ακτιβιστές

Εν μέσω μαζικών απολύσεων στο Twitter, ο Elon Musk ανακοίνωσε πως η εταιρία σημειώνει τεράστιες απώλειες στα κέρδη από διαφημίσεις, καθώς η μία εταιρία μετά την άλλη αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα. Έτσι, κλείνει μία εβδομάδα αβεβαιότητας για το μέλλον της εταιρίας υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο Elon Musk έσπευσε να κατηγορήσει τους ακτιβιστές για τις οικονομικές απώλειες του Twitter, οι οποίοι θεωρεί πως πιέζουν τους κορυφαίους διαφημιζόμενους της πλατφόρμας να αναλάβουν δράση αν δεν προστατεύσει τον έλεγχο του περιεχομένου.

Μετά τις απολύσεις, οργανώσεις προστασίας δικαιωμάτων τόνισαν πως θα εντείνουν την πίεσή τους απαιτώντας από εταιρίες να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους στο Twitter σε παγκόσμια κλίμακα.

Προς το παρόν, πολυεθνικές όπως η General Motors, η Volkswagen, η Audi, η Interpublic Group, η Montelez International και η Pfizer έχουν παγώσει τις διαφημιστικές τους καμπάνιες στο Twitter. Ο Musk προσπάθησε να ανακόψει αυτό το κύμα εγκατάλειψης, διοργανώνοντας ένα εικονικό meeting με πάνω από 100 διαφημιστές και πρακτορεία.