Πριν το iPhone, αυτό ήταν το πρώτο Android που ετοίμαζε η Google (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Και τελικά άλλαξε ριζικά
02 Νοεμβρίου 2022 00:14
Πριν το iPhone, αυτό ήταν το πρώτο Android που ετοίμαζε η Google (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μέσα στα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο Rich Miner, συνιδρυτής της Android Inc., της εταιρίας δηλαδή που δημιούργησε την αρχική έκδοση του πασίγνωστου λειτουργικού συστήματος, πριν αγοραστεί από τη Google το 2005, αποκάλυψε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες που δε γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας δύο renders του Google G1, του πρώτου Android smartphone που σχεδίαζε η Google, πριν την κυκλοφορία του iPhone. Συγκεκριμένα, τα σχέδιά αυτά χρονολογούνται περίπου πέντε μήνες πριν την άφιξη του πρώτου iPhone, το οποίο είχε ανακοινωθεί από την Apple τον Ιανουάριο του 2007.

Σε αντίθεση με την εταιρία του Steve Jobs, η Google οραματιζόταν το πρώτο της smartphone ως μια slider συσκευή που κάτω από την οθόνη θα έκρυβε ένα ολόκληρο QWERTY πληκτρολόγιο. Οι πράσινου χρώματος πινελιές ήταν πολύ έντονες, συμβολίζοντας φυσικά το Android, με αρκετά ακόμη κουμπιά κάτω από την οθόνη, ακόμα και όταν το πληκτρολόγιο είναι κρυμμένο.

Αναλυτικότερα, η συσκευή προοριζόταν να έχει ειδικά πλήκτρα για την απάντηση ή την απόρριψη κλήσεων, το κεντρικό κουμπί και το πίσω, καθώς και έναν κύκλο με πλήκτρα κίνησης για τις διάφορες κατευθύνσεις, αν κάποιος δεν προτιμούσε την οθόνη αφής. Προφανώς, τα φυσικά πλήκτρα στο μπροστά μέρος και τα κουπιά κατευθύνσεως μοιάζουν πλέον με απομεινάρια μιας πολύ μακρινής εποχής, αλλά μην ξεχνάτε πως μιλάμε για το 2006.

Εν τέλει, η Google δεν έδωσε ποτέ το πράσινο φως και το G1 έμελλε να κυκλοφορήσει αρκετά αλλαγμένο ως HTC Dream ή T-Mobile G1, τον Σεπτέμβριο του 2008. Για την ιστορία, ο Miner αποκάλυψε πως η ομάδα του εργαζόταν και σε μια ακόμη συσκευή που έμοιαζε με Blackberry, αλλά η επίδραση του iPhone ήταν τέτοια που αποφασίστηκε να σταματήσει η ανάπτυξή της.

Παρακάτω θα βρείτε τα renders που μοιράστηκε στα social media ο Miner.

Tags: