Το Discord έχει κάνει ban έναν εξωπραγματικό αριθμό λογαριασμών μέσα στο 2022

Καλπάζει το spam στην πλατφόρμα
31 Οκτωβρίου 2022 12:20
Το Discord έχει κάνει ban έναν εξωπραγματικό αριθμό λογαριασμών μέσα στο 2022

Το Discord έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας νέα στατιστικά σχετικά με τις προσπάθειες που καταβάλει για να παραμείνει ασφαλής η πλατφόρμα. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ο τεράστιος αριθμός των bans που έχουν γίνει, ξεπερνώντας τους 50 εκατομμύρια λογαριασμούς!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι και τον Ιούνιο έχουν απενεργοποιηθεί 55,573,411 λογαριασμοί, ενώ αφαιρέθηκαν 68,379 servers. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Discord, η συντριπτική πλειοψηφία των λογαριασμών που απενεργοποιήθηκαν ευθυνόταν για spam. Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τους spam λογαριασμούς, τα υπόλοιπα bans ανέρχονται σε 1,821,721 και ήταν κυρίως λογαριασμοί που μοιραζόντουσαν στην πλατφόρμα ακατάλληλο περιεχόμενο.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως ελάχιστοι χρήστες από αυτούς που έλαβαν ban κατάφεραν να ανακτήσουν τους λογαριασμούς τους. Συγκεκριμένα, οι moderators του Discord φαίνεται πως κάνουν καλά τη δουλειά τους, αφού απ’ όλες τις εφέσεις που έγιναν, μόνο το 2% ευσταθούσε στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και μόλις 0.6% στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Αναλυτικότερα, από τους 235,945 που θεώρησαν πως έγιναν άδικα ban, μόνο 3,098 πήραν πίσω τους λογαριασμούς τους.

Συνολικά, το Discord τονίζει πως προέβη σε ενέργειες για το 24% των reports που έλαβε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο και για το 24% των reports που έγιναν μέχρι τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ανακοίνωσή του πατώντας εδώ.

Tags: