iOS 16.2: Μάθαμε πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα αναβάθμιση των iPhone

Ενώ ξέρουμε και τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της
31 Οκτωβρίου 2022 09:55
iOS 16.2: Μάθαμε πότε αναμένεται να κυκλοφορήσει η νέα αναβάθμιση των iPhone

Όπως φαίνεται, το 2022 θα φέρει μια ακόμη μεγάλη αναβάθμιση λογισμικού για τους κατόχους iPhone smartphones, το iOS 16.2.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο έμπιστος ρεπόρτερ του Bloomberg, Mark Gurman, ο οποίος διέρρευσε αμέτρητες σωστές πληροφορίες για τα τωρινά μοντέλα μέσα στους προηγούμενους μήνες, έρχεται ξανά να φέρει στα φώτα της δημοσιότητας λεπτομέρειες για τα σχέδια της Apple. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Power On newsletter του, αποκάλυψε όσα μπορούμε να περιμένουμε από την αμερικανική εταιρία στους δύο μήνες του 2022 που έχουν απομείνει.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μάθαμε πως το iOS 16.2 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα μέσα του Δεκεμβρίου. Παράλληλα με την μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος των iPhone, η Apple σχεδιάζει να κάνει διαθέσιμο και το iPadOS 16.2 για τα tablets της.

Τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά του iOS 16.2

Η πρώτη beta των  iOS 16.2 και iPadOS 16.2 έγινε διαθέσιμη για τους developers και τους testers την προηγούμενη εβδομάδα και έτσι ήδη ξέρουμε μερικά από τα μεγαλύτερα νέα χαρακτηριστικά που πρόκειται να προσθέσουν.

Widget Ύπνου στην Οθόνη Κλειδώματος

Το iOS 16.2 αναμένεται να προσθέσει ένα νέο Sleep widget, για να μπορούν οι χρήστες να δουν στατιστικά για την ποιότητα και την διάρκεια του ύπνου τους, χωρίς να χρειάζεται καν να ξεκλειδώσουν το κινητό τους.

Freeform App

To Freeform θα φτάσει μαζί με τη νέα αυτή αναβάθμιση σε πολλές πλατφόρμες της εταιρίας, όπως τα iPhone, iPad και Mac. Είναι μια εφαρμογή για συνεργασία με φίλους και συναδέλφους. Πρακτικά πρόκειται για έναν κοινό πίνακα, οπού μπορείτε να ζωγραφίσετε, να γράψετε, να προσθέσετε βίντεο, εικόνες, κ.α.

Υποστήριξη εξωτερικής οθόνης στο Stage Manager

Με το iPadOS 16.2, το Stage Manager σε iPad με M1 και M2 επεξεργαστές θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά με εξωτερικές οθόνες. Πρόκειται για μία λειτουργία που είχε αφαιρεθεί αρχικά από την πρώτη έκδοση του iPadOS 16, αλλά επιστρέφει και πάλι. Με χρήση εξωτερικής οθόνης, το Stage Manager υποστηρίζει έως και οκτώ εφαρμογές για πολλαπλές εργασίες ταυτόχρονα.

Καλύτερη υποστήριξη του ProMotion 120Hz

Στις συσκευές που διαθέτουν ProMotion, η Apple θα κάνει επιτέλους και τα animations του SwiftUI να υποστηρίζουν ρυθμό ανανέωσης 120 Hz. Προηγουμένως, αυτά ήταν κλειδωμένα στα 60Hz, κάνοντας διάφορες πτυχές της εμπειρίας χρήσης λιγότερο ομαλές.

Φυσικά, με την κυκλοφορία των νέων εκδόσεων να είναι προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο, δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη περισσότερα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία δεν υπάρχουν στην πρώτη beta.

Tags: