Ο στρατός της Αυστραλίας χτυπήθηκε από ransomware

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας
31 Οκτωβρίου 2022 09:26
Ο στρατός της Αυστραλίας χτυπήθηκε από ransomware

Hackers κατάφεραν να παραβιάσουν την πλατφόρμα επικοινωνιών που χρησιμοποιεί το προσωπικό του στρατού της Αυστραλίας, σε μία ransomware επίθεση. Ο Υφυπουργός Άμυνας, Matt Thistlethwaite επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά τόνισε πως δεν έχουν παραβιαστεί στρατιωτικά συστήματα έως τώρα.

Θέλω να τονίσω πως αυτή δεν είναι επίθεση ή παραβίαση στα αμυντικά συστήματα. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν αποδείξεις πως τα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η εταιρία αυτή για την άμυνα παραβιάστηκαν.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει πάρει πολύ σοβαρά το περιστατικό και έχει ειδοποιηθεί όλο το στρατιωτικό προσωπικό με την προτροπή να αλλάξουν passwords. Προς το παρόν το Υπουργείο Άμυνας ερευνά το περιστατικό και κυρίως τα περιεχόμενα των δεδομένων που παραβιάστηκαν, καθώς και ποιες προσωπικές πληροφορίες προσωπικού έχουν διαρρεύσει.

Ειδικοί στον τομέα της τεχνολογίας θεωρούν πως η Αυστραλία έχει γίνει στόχος επιθέσεων λόγω της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα της κυβερνοασφάλειας. Πρόσφατα, θύματα hacking έχουν πέσει ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών της χώρας και ο μεγαλύτερος φορέας ασφάλισης, εκθέτοντας τα δεδομένα εκατομμυρίων πελατών.