iOS 16: Οδηγός για τη “Λειτουργία απομόνωσης” - Έτσι θα προστατέψετε το iPhone σας

Όλες οι πληροφορίες σύμφωνα με την Apple
29 Οκτωβρίου 2022 13:23
iOS 16: Οδηγός για τη “Λειτουργία απομόνωσης” - Έτσι θα προστατέψετε το iPhone σας

Με την κυκλοφορία του iOS 16 και του iPadOS 16, η Apple έφερε μία ολοκαίνουργια λειτουργία στις συσκευές της, που ονομάζεται “Lockdown Mode” (Λειτουργία απομόνωσης). Πρόκειται για μία λειτουργία που πάει την ασφάλεια σε ένα άλλο επίπεδο και σε αυτό το άρθρο θα βρείτε όλα όσα πρέπει, από το πώς να την ενεργοποιήσετε μέχρι και τι σας προσφέρει.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία προαιρετική νέα δυνατότητα που απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που θέλουν να είναι πάντα «ακραία» ασφαλείς (όπως λέει η Apple) και χρήστες που ενδέχεται να κινδυνεύουν από «cyberattacks». Προσοχή, αυτή η λειτουργία απενεργοποιεί πολλές δυνατότητες στη συσκευή σας και αυτό σημαίνει ότι δεν είναι για όλους. Παρακάτω θα βρείτε όλα όσα προσφέρει για να πάρετε μια μικρή ιδέα.

Πώς προστατεύει τη συσκευή σας η Λειτουργία απομόνωσης σύμφωνα με το επίσημο site της Apple:

Όταν η Λειτουργία απομόνωσης είναι ενεργοποιημένη, ορισμένες εφαρμογές και δυνατότητες θα λειτουργούν διαφορετικά, για παράδειγμα:

Μηνύματα: Οι περισσότεροι τύποι συνημμένων μηνυμάτων αποκλείονται, εκτός από ορισμένες εικόνες, βίντεο και αρχεία ήχου. Ορισμένες δυνατότητες, όπως οι σύνδεσμοι και οι προεπισκοπήσεις συνδέσμων, δεν είναι διαθέσιμες.

Περιήγηση στον ιστό: Ορισμένες σύνθετες τεχνολογίες ιστού αποκλείονται. Εξαιτίας αυτού, ορισμένοι ιστότοποι μπορεί να φορτώνουν αργά ή να μην λειτουργούν σωστά. Επιπλέον, οι γραμματοσειρές ιστού ενδέχεται να μην εμφανίζονται και οι εικόνες μπορεί να αντικαθίστανται με ένα εικονίδιο εικόνας που λείπει.

FaceTime: Οι εισερχόμενες κλήσεις FaceTime αποκλείονται, εκτός αν είχατε καλέσει προηγουμένως το συγκεκριμένο άτομο ή την επαφή.

Υπηρεσίες Apple: Οι εισερχόμενες προσκλήσεις για τις Υπηρεσίες Apple, όπως οι προσκλήσεις για τη διαχείριση ενός σπιτιού στην εφαρμογή Οικία, αποκλείονται, εκτός αν είχατε προσκαλέσει προηγουμένως το συγκεκριμένο άτομο.

Κοινόχρηστα άλμπουμ: Τα κοινόχρηστα άλμπουμ αφαιρούνται από την εφαρμογή Φωτογραφίες και οι νέες προσκλήσεις σε Κοινόχρηστα άλμπουμ αποκλείονται. Ωστόσο, μπορείτε να προβάλετε αυτά τα κοινόχρηστα άλμπουμ σε άλλες συσκευές στις οποίες δεν είναι ενεργοποιημένη η Λειτουργία απομόνωσης. Όταν απενεργοποιήσετε τη Λειτουργία απομόνωσης, πρέπει να ενεργοποιήσετε ξανά τα Κοινόχρηστα άλμπουμ στις ρυθμίσεις της συσκευής σας.

Συνδέσεις συσκευών: Για να συνδέσετε το iPhone ή το iPad σας με ένα αξεσουάρ ή άλλον υπολογιστή, η συσκευή πρέπει να είναι ξεκλείδωτη. Για να συνδέσετε τον φορητό υπολογιστή Mac με Apple Silicon με ένα αξεσουάρ, το Mac σας πρέπει να είναι ξεκλείδωτο και να έχει παρασχεθεί ρητή έγκριση.

Προφίλ διαμόρφωσης: Δεν μπορούν να εγκατασταθούν προφίλ διαμόρφωσης και η συσκευή δεν μπορεί να εγγραφεί στη Διαχείριση φορητών συσκευών ή στην επίβλεψη συσκευής ενώ βρίσκεται στη Λειτουργία απομόνωσης.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις και τα απλά γραπτά μηνύματα εξακολουθούν να λειτουργούν ενώ είναι ενεργοποιημένη η Λειτουργία απομόνωσης. Οι δυνατότητες έκτακτης ανάγκης, όπως οι επείγουσες κλήσεις SOS, δεν επηρεάζονται.

Πώς θα ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία στη συσκευή σας:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
  • Πατήστε «Απόρρητο και ασφάλεια».
  • Στην ενότητα «Ασφάλεια», πατήστε «Λειτουργία απομόνωσης» και κατόπιν «Ενεργοποίηση της Λειτουργίας απομόνωσης».
  • Πατήστε «Ενεργοποίηση της Λειτουργίας απομόνωσης».
  • Πατήστε «Ενεργοποίηση και επανεκκίνηση» και στη συνέχεια εισαγάγετε τον κωδικό της συσκευής σας.

Όταν είναι ενεργοποιημένη η Λειτουργία απομόνωσης, ενδέχεται να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν μια εφαρμογή ή δυνατότητα είναι περιορισμένη και ένα μπάνερ στο Safari υποδεικνύει ότι η Λειτουργία απομόνωσης είναι ενεργοποιημένη. Η Λειτουργία απομόνωσης πρέπει να ενεργοποιηθεί ξεχωριστά σε κάθε συσκευή.

Πώς να εξαιρέσετε εφαρμογές ή ιστότοπους από τη Λειτουργία απομόνωσης:

Για να εξαιρέσετε έναν ιστότοπο κατά την περιήγηση: Πατήστε το κουμπί «Ρυθμίσεις σελίδας»  και κατόπιν πατήστε «Ρυθμίσεις ιστότοπου». Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τη Λειτουργία απομόνωσης.

Για να εξαιρέσετε μια εφαρμογή ή να επεξεργαστείτε τους ιστότοπους που έχετε εξαιρέσει μπορείτε να πατήσετε εδώ και να μάθετε περισσότερα, από την ίδια την Apple, με παραδείγματα.

Πηγή:macrumors