Twitter: Θα επαναφέρει ο Elon Musk λογαριασμούς που έχουν γίνει ban;

Πήρε θέση
29 Οκτωβρίου 2022 09:58
Twitter: Θα επαναφέρει ο Elon Musk λογαριασμούς που έχουν γίνει ban;

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην εταιρία σε διοικητικό επίπεδο και τώρα το επόμενο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο μεγιστάνας όσον αφορά το περιεχόμενο και τους λογαριασμούς στην πλατφόρμα. Αυτό που περιμένουν οι περισσότεροι είναι η αποκατάσταση λογαριασμών που έχουν γίνει ban και κυρίως του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump.

Ωστόσο, ο Elon Musk δε φαίνεται να βιάζεται ιδιαίτερα. Ανακοίνωσε λοιπόν τη δημιουργία ενός συμβουλίου ελέγχου περιεχομένου, το οποίο θα αποτελείται από μέλη με πολύ διαφορετικές πεποιθήσεις μεταξύ τους. Καμία σημαντική απόφαση για περιεχόμενο ή λογαριασμούς δε θα ληφθεί μέχρι να συνεδριάσει αυτό το συμβούλιο.

Προς το παρόν ο Musk δεν έχει ονομάσει κάποιο μέλος αυτού του συμβουλίου, ούτε έχει δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα. Το μόνο που έχει υποσχεθεί είναι ότι το Twitter δε θα γίνει εχθρικό προς τους διαφημιζόμενους επιτρέποντας στις διαφημίσεις τους να τρέχουν σε posts με τα οποία δε συμφωνούν.

Φήμες λένε πως ο Musk χρησιμοποιεί του μηχανικούς της Tesla για να ελέγξουν τον αλγόριθμο του Twitter και να προβεί σε νέες αλλαγές σε τεχνικό επίπεδο.

Οι χρήστες του Twitter έχουν διχαστεί, με τους συντηρητικούς να είναι υπέρ των αλλαγών, θεωρώντας πως το Twitter εδώ και καιρό έχει σωπάσει τις δεξιές απόψεις, ενώ άλλοι θεωρούν πως η πλατφόρμα πρέπει να έχει αυστηρό έλεγχο περιεχομένου για να αποτραπεί η ρητορική μίσους και η παραπληροφόρηση.