Ο Mark Zuckerberg έχασε άλλα $10 δις – Το metaverse του έχει στοιχήσει ακριβά

Νέα τεράστια βουτιά για την μετοχή της Meta
28 Οκτωβρίου 2022 20:33
Ο Mark Zuckerberg έχασε άλλα $10 δις – Το metaverse του έχει στοιχήσει ακριβά

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες η Meta, μητρική εταιρία του Facebook, αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2022, τα οποία επιφύλασσαν αρκετές αρνητικές λεπτομέρειες. Συγκεκριμένα, το μεγάλο στοίχημα της εταιρίας, το metaverse, δε φαίνεται να αποδίδει, αφού χάνει περισσότερα χρήματα από ποτέ.

Αναλυτικότερα, το Reality Labs της Meta, το οποίο είναι υπεύθυνο για το metaverse, την ανάπτυξη των VR headsets της εταιρία κ.α., έχασε συνολικά 3.7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο τελευταίο τρίμηνο, ενώ συνολικά έχει χάσει 9.4 δισεκατομμύρια μέχρι στιγμής μέσα στο έτος. 

Αναμενόμενα, οι αγορές δεν ξετρελάθηκαν με αυτά τα νέα και κάπως έτσι οι μετοχές της Meta υποχώρησαν κατά 24% την Πέμπτη, αγγίζοντας την χαμηλότερη τιμή των τελευταίων τεσσάρων ετών. Η βουτιά ήταν τέτοια που αναλυτές της Wall Street χαρακτηρίζουν την όλη κατάσταση ως "ναυάγιο".

Ένα χρόνο πριν, στις 28 Οκτωβρίου του 2021, όταν δηλαδή το Facebook ανακοίνωσε πως αλλάζει το όνομά του σε Meta Platforms, η κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική. Τότε, το Facebook εξακολουθούσε να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και η χρηματιστηριακή του αξία είχε μόλις αγγίξει το ανώτατο σημείο της, ξεπερνώντας το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2021.

Τώρα, αυτή την Πέμπτη, η χρηματιστηριακή αξία της Meta υποχώρησε στα 268 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μια κολοσσιαία πτώση, αφού σε σχέση με πέρυσι έχουν διαγραφεί 700 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας! Μάλιστα, η πτώση της μετοχής της Meta ξεπέρασε κατά πολύ τη γενική τάση στον κλάδο (-31%), φτάνοντας το -67%.

Οι προσωπικές απώλειες για τον Mark Zuckerberg

Σύμφωνα με το Billionaires Index του Bloomberg, το 2022 εξελίχθηκε σε μια κατακόκκινη χρονιά για τον Mark Zuckerberg. Αναλυτικότερα, η προσωπική περιουσία του επικεφαλής της Meta έχει χάσει 87.8 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας σε σχέση με την αντίστοιχη αξία της πριν από έναν χρόνο. Μετά την τελευταία βουτιά της μετοχής του Meta, ο Mark Zuckerberg έχασε άλλα 11.2 δισεκατομμύρια δολάρια τις τελευταίες ώρες.