Η NASA έχει νέα ομάδα ειδικά για την διερεύνηση των UFOs

Συστήθηκε η 16μελής επιτροπή
26 Οκτωβρίου 2022 17:34
Η NASA έχει νέα ομάδα ειδικά για την διερεύνηση των UFOs

Όπως γνωρίζαμε από τον προηγούμενο Ιούνιο, η NASA είχε στα πλάνα της τη σύσταση μια ειδικής ομάδας για τη μελέτη των Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (ΑΤΙΑ) ή ευρέως γνωστά ως UFOs. Τώρα, ο κρατικός αμερικανικός οργανισμός, που ασχολείται με την εξερεύνηση του διαστήματος, ανακοίνωσε τα 16 μέλη που θα απαρτίζουν την επιτροπή αυτή και θα βάλουν κάτω από το μικροσκόπιο τις μη απόρρητες θεάσεις και άλλα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί από μη στρατιωτικούς κυβερνητικούς φορείς και όχι μόνο.

Αρχηγός της νέας αυτής ομάδας είναι ο David Spergel. Πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής της αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Συγχρόνως, δίπλα του θα βρεθεί ο συνταξιούχος αστροναύτης και πιλότος δοκιμών της NASA Scott Kelly, καθώς και ωκεανογράφοι, αστροφυσικοί, μέχρι και επιστημονικοί δημοσιογράφοι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο αυτό γκρουπ της NASA δε θα σχετίζεται με την αντίστοιχη ομάδα του Πενταγώνου, το οποίο και αυτό με τη σειρά του ξεκίνησε να μελετά τελευταία τα ΑΤΙΑ που έχουν καταγραφεί από τον Αμερικανικό στρατό. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι μετά από πολλά χρόνια αγνόησης του θέματος, πλέον η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει και επίσημα δύο ξεχωριστές ομάδες σε οργανισμούς της που μελετούν τόσο απόρρητα όσο και δημόσια δεδομένα.

Μιλώντας σχετικά, ο Thomas Zurbuchen της NASA, δήλωσε:

Η κατανόηση των δεδομένων που διαθέτουμε για τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα είναι ζωτικής σημασίας για την εξαγωγή επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με το τι συμβαίνει στον ουρανό μας. Τα δεδομένα είναι η γλώσσα των επιστημόνων και καθιστούν το ανεξήγητο εξηγήσιμο.

Για την ιστορία, η NASA δε φαίνεται να πιστεύει ότι κρύβεται εξωγήινη ζωή πίσω από τα εν λόγω αντικείμενα και τις ανεξήγητες εμφανίσεις. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η νέα επιτροπή στην ταξινόμηση των εν λόγω φαινομένων.

Tags: