ΑΙ έφτιαξε αφίσες παλιών horror ταινιών και τις μετέτρεψε σε εφιάλτη!

Όταν η τεχνητή νοημοσύνη αποτυπώνει τη δική της έννοια του τρόμου
25 Οκτωβρίου 2022 18:28
ΑΙ έφτιαξε αφίσες παλιών horror ταινιών και τις μετέτρεψε σε εφιάλτη!

Τελευταία η τεχνητή νοημοσύνη έχει κάνει σημαντικά άλματα και στο χώρο της τέχνης καθώς την έχουμε τροφοδοτήσει με αρκετά δεδομένα ώστε να δημιουργεί διάφορα έργα. 

Τώρα τα άτομα της Evoluted, μιας digital agency, χρησιμοποιήσαν μια ΑΙ για να μεταμορφώσουν τους κόσμους μερικών εκ των κορυφαίων ταινιών τρόμου. Πήραν λοιπόν τις αφίσες από τις πιο διάσημες horror ταινίες όλων των εποχών και της πέρασαν ξανά μέσα από την ΑΙ. Το αποτέλεσμα; Ακόμη πιο εφιαλτικό από όσο φανταζόταν κανείς.

Dracula

Η άνοδος των τεράτων της Universal Pictures στον κινηματογραφικό κόσμο άφησε εποχή και ένα από τα πρώτα ήταν ο "Δράκουλας" του 1931 με τον θρυλικό Bela Lugosi. Η επανέκδοση της αφίσας του από την ΑΙ είναι χειρότερα-καλύτερη. 

Chucky 

Η πιο creepy βερσιόν της "Κούκλας του Σατανά" ή Child's Play έρχεται δια χειρός ΑΙ. Ακόμη και η Annabelle τρέμει...

Friday The 13th 

Η Παρασκευή και 13 δεν ήταν ποτέ πιο τρομακτική. Η ΑΙ μετέτρεψε σε χειρότερο εφιάλτη την εμβληματική μάσκα του Jason Voorhees. 

Nightmare on Elm Street 

Εδώ έχουμε μια μίξη μεταξύ Freddy Krueger και "Nightmare Before Christmas" μάλλον. 

IT του Stephen King 

Έχουμε δει ήδη δύο βερσιόν του Pennywise, μια τηλεοπτική του Tim Curry και μια κινηματογραφική του Bill Skarsgard. Ωστόσο αυτή μοιάζει με μια μίξη του Krusty από τους Simpsons με τον Ronald McDonald (τη μασκότ των McDonald's) και του Pennywise. 

Scream

Ο Ghostface όπως τον φαντάζεται η ΑΙ είναι μακράν πιο τρομακτικός και εφιαλτικός από τον κανονικό που γνωρίζουμε.

 

Δείτε περισσότερες δημιουργίες της ΑΙ με posters από horror ταινίες, όπως το The Silence of the Lambs, The Birds, Jaws και Texas Chainsaw Massacre, παρακάτω: 

Τελικά, αν κάποιος μπορεί να κάνει ακόμη πιο τερατώδεις τις ήδη τρομακτικές αυτές δημιουργίες είναι η "φαντασία" της τεχνητής νοημοσύνης. Ποιες άλλες αφίσες ταινιών τρόμου θα θέλατε να κάνει "remaster" μια ΑΙ;