Elon Musk - Twitter: Προαναγγέλλει πως θα απολύσει σχεδόν όλους τους εργαζομένους

Κύμα χιλιάδων απολύσεων κατ'εντολή του μεγιστάνα μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά του
21 Οκτωβρίου 2022 12:00
Elon Musk - Twitter: Προαναγγέλλει πως θα απολύσει σχεδόν όλους τους εργαζομένους

Το εργατικό δυναμικό του Twitter αναμένεται να δεχθεί τεράστιο πλήγμα καθώς αναμένεται κύμα απολύσεων κατ'εντολή του νέου του ιδιοκτήτη, Elon Musk. 

Σύμφωνα με τα έγγραφα και τις πληροφορίες που κατέχει η The Washington Post, ο Elon Musk εξήγγειλε στους επενδυτές της εταιρίας πως θα απολύσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων του Twitter, μόλις φυσικά ολοκληρωθεί το deal-μαμούθ των $44 δισεκατομμυρίων. Πιο χαρακτηριστικά ανέφερε ότι θα απολύσει σχεδόν το 75% των υπαλλήλων του Twitter που αποτελείται αυτή τη στιγμή από 7.500 άτομα, αφήνοντας την εταιρία με ένα βασικό προσωπικό που θα είναι λίγο πάνω από τα 2.000 άτομα

Όπως τονίζει το άρθρο της Washington Post αυτό πιθανότατα να έχει σημαντική επίπτωση στην ικανότητα του Twitter να ελέγχει το περιεχόμενο για τυχόν ακαταλληλότητες και να το προστατεύει από κρίσεις ασφαλείας. 

Επίσης, διάφορα άλλα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η σημερινή ηγεσία του Twitter σχεδίαζε να μειώσει σημαντικά την μισθοδοσία κατά περίπου $800 εκατομμύρια. Μια μείωση προσωπικού που αντιστοιχεί στο 25% ή αλλιώς περίπου 1.900 εργαζομένους που θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου. Παρόμοιες περικοπές ετοίμαζε και στις υποδομές αλλά και στο να μπει "λουκέτο" σε data centers. 

Τον Ιούνιο που μας πέρασε και κατά τη διάρκεια ενός Twitter Town Hall Meeting, ο Musk εξέφρασε ότι είναι υπερ των περικοπών θέσεων, με το επιχείρημα ότι δε βλέπει κανέναν λόγο γιατί οι εργαζόμενοι που έχουν χαμηλές επιδόσεις θα πρέπει να απασχολούνται. 

Ο μεγιστάνας των Tesla και SpaceX, εξέφρασε στο πρόσφατο meeting των μετόχων, ότι "ακριβοπλήρωσε" την εξαγορά του Twitter.