Intel Core i9-13900K VS Ryzen 9 7950X – Ποιος είναι ο νέος βασιλιάς των επιδόσεων;

Νέα επίσημα benchmarks
20 Οκτωβρίου 2022 10:12
Intel Core i9-13900K VS Ryzen 9 7950X – Ποιος είναι ο νέος βασιλιάς των επιδόσεων;

Στο πλαίσιο του πρόσφατου ‘Intel Innovation’ σόου, παρουσιάστηκαν και επίσημα οι ολοκαίνουργιοι 13ης γενιάς Core επεξεργαστές, οι οποίοι αναμένεται να έρθουν στην αγορά σήμερα, Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου. Φυσικά, τα νέα μοντέλα της Intel θα έρθουν να σταθούν δίπλα στους Ryzen 7000 της AMD, οι οποίοι κυκλοφόρησαν μερικές εβδομάδες πριν.

Με νέα μοντέλα και από τις δύο εταιρίες να καταφθάνουν την ίδια περίοδο, το ερώτημα για πολλούς PC gamers και hardware enthusiasts είναι τελικά ποιόν επεξεργαστή να επιλέξουν. Τη δική της απάντηση σε αυτό έρχεται να δώσει η Intel, η οποία στο πλαίσιο μιας νέας ειδικής παρουσίασης έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας επίσημες συγκρίσεις.

Συγκεκριμένα, έβαλε δίπλα δίπλα τον Core i9-13900K, τη ναυαρχίδα της "Raptor Lake" αρχιτεκτονικής, και τον Ryzen 9 7950X, τη ναυαρχίδα της "Zen 4" αρχιτεκτονικής. Συνολικά τα φώτα της δημοσιότητας είδαν δύο διαφορετικές διαφάνειες με συγκριτικά. Ξεκινώντας με την πρώτη, βλέπουμε ποιες είναι οι gaming επιδόσεις σε τίτλους όπως τα Armageddon, Total War: Warhammer 3, PUBG Battlegrounds, GRID Legends, Total War Saga: Troy, Far Cry 6, Hitman 3, Guardians of the Galaxy, League of Legends, Marvel's Spider-Man Remastered, Conquerer's Blade και The Riftbreaker. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Intel, ο Core i9-13900K είναι ο νέος βασιλιάς του gaming, υπερτερώντας από +6% έως και +22% στα προαναφερθέντα παιχνίδια. Ο επεξεργαστής της Intel έχασε μόνο σε ένα παιχνίδι, το Armageddon, και εκεί με μικρή διαφορά της τάξεως του 1%.

Περνώντας στη δεύτερη διαφάνεια, η Intel σύγκρινε τις δύο ναυαρχίδες σε διάφορα λογισμικά δημιουργίας περιεχομένου και σε συνθετικά benchmarks. Έτσι, βλέπουμε ότι ο Core i9-13900K χάνει στο PugetBench για το Photoshop, αλλά προσφέρει αντίστοιχες επιδόσεις στα Premiere και After Affects της Adobe, ενώ νικά στο Auto CAD και το Auto desk.

Φυσικά, μιας και πρόκειται για διαφάνειες της Intel αξίζει να έχετε κατά νου ότι η εταιρία ενδέχεται να έχει επιλέξει μόνο τις συγκρίσεις που κάνουν τα προϊόντα της να δείχνουν καλύτερα. Όπως και να ‘χει όμως, ο Core i9-13900K φαίνεται να αποτελεί μια πραγματικά πανίσχυρη πρόταση. Μπορείτε να δείτε τα επίσημα συγκριτικά παρακάτω.

Intel Core i9-13900K VS Ryzen 9 7950X – Οι διαφορές στο gaming

Intel Core i9-13900K VS Ryzen 9 7950X – Οι διαφορές σε content creation προγράμματα