Τρελή γκάφα Google: Πήγε να τρολάρει την Apple και πιάστηκε στα πράσα!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται
20 Οκτωβρίου 2022 08:17
Τρελή γκάφα Google: Πήγε να τρολάρει την Apple και πιάστηκε στα πράσα!

Όπως φαίνεται, η marketing ομάδα της Google πήγε για μαλλί και βγήκε…κουρεμένη, αφού προσπάθησε δημόσια να τρολάρει την Apple, προωθώντας τη νέα της ναυαρχίδα, το Pixel 7 Pro, μόνο που έκανε ένα μικρό λαθάκι!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, όλα ξεκίνησαν όταν ο επικεφαλής της Apple, Tim Cook, άρχισε να προετοιμάζει το έδαφος για την κυκλοφορία του νέου iPad Pro, κάνοντας ένα tweet με το hashtag #TakeNote. Ο επίσημος λογαριασμός του Google Pixel στο Twitter, λοιπόν, αποφάσισε να αδράξει την ευκαιρία, απαντώντας με κοροϊδευτικό τρόπο στην ανάρτηση του Cook, διαφημίζοντας συγχρόνως τις Pixel συσκευές.

Ωστόσο, αυτό που ξέχασε ο άτυχος social media manager είναι πως κάθε tweet που γίνεται από iPhone συσκευή φέρει την χαρακτηριστική σήμανση ‘Twitter for iPhone’. Κάπως έτσι, τα κοντέρ της ειρωνείας χτύπησαν κόκκινο. Αμέσως οι χρήστες του social media ξεκίνησαν να επισημαίνουν πως η troll ανάρτηση της Google που είχε σκοπό να εκμεταλλευτεί το hashtag της Apple για να προωθήσει τα Pixel, όχι μόνο δεν έγινε από το νέο Pixel 7 Pro, αλλά αντιθέτως έγινε χρησιμοποιώντας iPhone!

Φυσικά χρειάστηκε μόλις λίγη ώρα για να σβηστεί το tweet και να γίνει ξανά χωρίς τα…ενοχοποιητικά στοιχεία, αλλά η ζημία είχε ήδη γίνει, αφού οι χρήστες του social media απαθανάτισαν το λάθος.

Το αρχικό λάθος tweet της Google που έγινε από iPhone:

Το διορθωμένο tweet της Google που έγινε ξανά από την ιστοσελίδα του social media:

Φυσικά, η τρελή γκάφα της Google δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό. Για παράδειγμα, πέρυσι τον Ιανουάριο η Samsung είχε πιαστεί να προωθεί το Galaxy Unpacked event της χρησιμοποιώντας όχι κάποιο Galaxy, αλλά…iPhone. Παράλληλα, στην παγίδα είχε πέσει και η ηθοποιός της Wonder Woman, Gal Gadot, το 2018, όταν ξεκίνησε να προωθεί το Mate 10 της Huawei χρησιμοποιώντας επίσης iPhone.