Windows 11: Διαθέσιμη σήμερα νέα μεγάλη αναβάθμιση με καρτέλες στον File Explorer, κ.α.

Βελτιώνεται ξανά το λειτουργικό σύστημα
19 Οκτωβρίου 2022 11:09
Windows 11: Διαθέσιμη σήμερα νέα μεγάλη αναβάθμιση με καρτέλες στον File Explorer, κ.α.

Έχουνε περάσει μόλις μερικές ημέρες από τη διάθεση του μεγάλου Windows 11 2022 Update, δηλαδή την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος από τη στιγμή που ήρθε στην αγορά, φέρνοντας πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, από τους φακέλους στην Έναρξη, μέχρι το drag ‘n’ drop στη Γραμμή Εργασιών που για κάποιο λόγο απουσίαζε και το Smart App Control που υπόσχεται ενισχυμένη ασφάλεια. Παρόλα αυτά, η Microsoft συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς την υποστήριξη και έτσι μόλις έκανε διαθέσιμη μια ακόμη μεγάλη αναβάθμιση.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, από σήμερα είναι διαθέσιμα διάφορα νέα χαρακτηριστικά για όλους τους χρήστες των Windows 11. Η πρώτη και σημαντικότερη νέα προσθήκη είναι οι καρτέλες στον File Explorer. Πρόκειται για κάτι που ο κόσμος ζητά εδώ και κυριολεκτικά χρόνια και που σίγουρα θα κάνει τη ζωή με τα Windows λίγο ευκολότερη. Συγκεκριμένα, με τις καρτέλες είναι πιο απλή και άμεση η διαχείριση πολλών ανοιχτών φακέλων, η μεταφορά αρχείων και η πρόσβαση σε αρχεία αυτή καθ' αυτή.

Συγχρόνως, το λειτουργικό της Microsoft έγινε λίγο εξυπνότερο και πλέον μπορεί να προτείνει ενέργειες στους χρήστες. Για παράδειγμα, κάνοντας αντιγραφή ένα τηλέφωνο, το λειτουργικό σύστημα προτείνει απευθείας μια κλήση με το Teams, το Skype ή το Phone Link. Επιπροσθέτως, έχουμε δύο νέες προσθήκες για τη Γραμμή Εργασιών, η οποία έχει βελτιωμένη συμπεριφορά υπερχείλισης αν είναι πάρα πολλά προγράμματα ανοιχτά, ενώ προστέθηκε και μια άμεση συντόμευση για τη Διαχείριση Εργασιών, κάνοντας δεξί κλικ σε οποιοδήποτε σημείο της μπάρας.

Τέλος, η Microsoft αναβάθμισε και την ενσωματωμένη εφαρμογή των φωτογραφιών, έκανε τον διαμοιρασμό των αρχείων ευκολότερο, ενώ επιμελήθηκε και άλλες αλλαγές και προσθήκες, για τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά πατώντας εδώ.

Ο νέος File Explorer με καρτέλες:

Η νέα λειτουργία των προτεινόμενων ενεργειών:

Το Taskbar Overflow και η επιλογή γρήγορης πρόσβασης στη Διαχείριση Εργασιών:

Τέλος, σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα φρεσκάρισμα για τις προσθήκες του πρόσφατου μεγάλου Windows 11 2022 Update, παρακάτω θα βρείτε το επίσημο βίντεο της Microsoft που συνοψίζει τις σημαντικότερες αλλαγές.