iPad 10ης γενιάς: Έρχεται ανασχεδιασμένο με μεγαλύτερη οθόνη και USB-C

Με πινελιές iPad Air και Pro φέρνει η Apple το μοντέλο του 2022
18 Οκτωβρίου 2022 18:10
iPad 10ης γενιάς: Έρχεται ανασχεδιασμένο με μεγαλύτερη οθόνη και USB-C

Από το πουθενά και μέσω ενός δελτίου Τύπου, η Apple ανακοίνωσε το νέο iPad 10ης γενιάς (2022), το οποίο έρχεται αρκετά ανασχεδιασμένο και με ουσιαστικές αλλαγές. 

Αρχικά, η οθόνη του μεγάλωσε και πλέον έρχεται με μια Liquid Retina των 10.9 ιντσών με τις άκρες τις να είναι πιο λείες σαν του iPad Air και iPad Pro, ενώ αλλάζει και η διάταξη της μπροστινής κάμερας. 

Από τις ουσιαστικότερες αλλαγές του iPad 10th Gen είναι το ότι αφήνει πίσω τη Lightning θύρα και μεταβαίνει στη USB-C. Αφήνει ωστόσο πίσω του και τη θύρα ακουστικών και το home κουμπί. Πλέον το Touch ID τοποθετείται στο power button, όπως συμβαίνει στα iPad Pro και iPad Mini. 

Εντός του εκτός του ότι θα τρέχει με το iPadOS 16, δεν θα φέρει το M2 chip προφανώς όντας μια φθηνή επιλογή της Apple για όσους θέλουν ένα iPad. Χρησιμοποιεί το A14 Bionic chip που είναι μεταγενέστερος του A13 του iPad 9th Gen και αρκετά ικανός ακόμη και σήμερα. 

Στις κάμερες του φέρει μια 12MP selfie/webcam, η οποία πλέον τοποθετείται στην οριζόντια γραμμή του iPad ώστε οι χρήστες να κοιτούν απευθείας πάνω σε αυτή, υποστηρίζοντας Center Stage και Ultra Wide καταγραφή. Ακόμη η αναβαθμισμένη 12MP οπίσθια κάμερα μπορεί να καταγράφει 4Κ βίντεο και slow-mo στα 240fps. 

 

Στα της συνδεσιμότητας, υποστηρίζει Wi-Fi 6 και 5G στο ανάλογο cellular μοντέλο, ενώ υποστηρίζει και το Magic Keyboard Folio και το Apple Pencil 1ης γενιάς. Θα διατίθεται επίσης σε τέσσερα χρώματα: Μπλε, Ροζ, Κίτρινο και Ασημί. 

Ωστόσο, δεν είναι η φθηνότερη επιλογή για iPad, καθώς φαίνεται πως η Apple δεν το αντικαθιστά ακόμη με το entry-level iPad μοντέλο που ξεκινά στα $329/€349 και θα συνυπάρχει στα ράφια μαζί με το φρέσκο, ανασχεδιασμένο μοντέλο.

Τα preorders για το iPad 10ης γενιάς ξεκίνησαν ήδη με τις τιμές να ξεκινούν από τα $449, ενώ θα διατίθεται από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στα καταστήματα. 

Αναμένουμε φυσικά να μάθουμε και τις επίσημες τιμές του iPad 10ης γενιάς στα ελληνικά καταστήματα, επομένως μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com. 

Tags: