Elon Musk: Νέα προειδοποίηση για την καταστροφή της ανθρωπότητας

«Τελειώσαμε όταν η Γη χτυπηθεί από κάτι τέτοιο»
17 Οκτωβρίου 2022 08:08
Elon Musk: Νέα προειδοποίηση για την καταστροφή της ανθρωπότητας

Μόλις πριν μερικές ημέρες, ο Elon Musk είχε προειδοποιήσει πως η πιθανότητα του πυρηνικού πολέμου αυξάνεται ραγδαία. Τώρα, μια άλλη απειλή φαίνεται πως προβληματίζει τον πλουσιότερο άνθρωπο της Γης.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter, ο Musk σχολίασε ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο για τον αστεροειδή Eros. Αναλυτικότερα, ο 433 Eros είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αντικείμενο κοντά στη Γη με επίμηκες σχήμα και μέση διάμετρο περίπου 16,8 χιλιόμετρα. To μέγεθός του είναι πραγματικά τεράστιο, σε σημείο που το βίντεο δείχνει πως θα επισκίαζε ακόμη και μια τεράστια πόλη όπως η Νέα Υόρκη.

Βλέποντας, λοιπόν, αυτό το βίντεο, ο Musk τόνισε:

Game over όταν (όχι αν) η Γη χτυπηθεί από ένα αντικείμενο τέτοιου μεγέθους.

Όπως φαίνεται, ο Musk θεωρεί πως η ιστορία θα επαναληφθεί και όπως συνέβη πριν εκατομμύρια χρόνια με τους δεινόσαυρους, πιστεύει πως η Γη θα χτυπηθεί ξανά από μετεωρίτη. Φυσικά, αν έφτανε στον πλανήτη μας ένα ουράνιο σώμα σαν αυτό που φαίνεται στο παραπάνω βίντεο, οι συνέπειες θα ήταν πράγματι καταστροφικές.

Πρόκειται για μια ιδέα που απασχολεί έντονα την επιστημονική κοινότητα τελευταία, με τη NASA να πραγματοποιεί μάλιστα την πολυσυζητημένη αποστολή DART. Ο λόγος γίνεται για ένα σύστημα πλανητικής άμυνας που κατάφερε να αλλάξει την τροχιά του αστεροειδή Δίμορφου, όντας η πρώτη φορά στην ιστορία που η ανθρωπότητα έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί απέναντι σε έναν αστεροειδή που κατευθύνεται προς τη Γη. Περισσότερα σχετικά με την αποστολή και τα αποτελέσματά της μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Elon Musk είναι ο επικεφαλής της Tesla, μια εταιρία που έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ενώ έχει ιδρύσει και την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής.