Πώς να επιλέξετε το @handle σας στο YouTube

Διαθέσιμα σύντομα σε όλους τους χρήστες
15 Οκτωβρίου 2022 09:39
Πώς να επιλέξετε το @handle σας στο YouTube

Τα handles του YouTube θα δώσουν μία ταυτότητα στους χρήστες της πλατφόρμας, παρέχοντας τη δυνατότητα για mentions, όπως συμβαίνει με όλα τα υπόλοιπα social media. Μέχρι τώρα αυτά τα ξεχωριστά URLs ήταν διαθέσιμα σε χρήστες με τουλάχιστον 100 συνδρομητές, αλλά οι υπόλοιποι χρησιμοποιούσαν URLs του τύπου youtube.com/user/your.handle.

Τώρα τα handles γίνονται διαθέσιμα σε όλους και το @όνομα θα είναι η ταυτότητά σας στις σελίδες των καναλιών, στα Shorts και σε όλες τις άλλες περιοχές του YouTube. Οι δημιουργοί περιεχομένου θα λάβουν ειδοποίηση από το YouTube Studio για να διαλέξουν το handle τους, ενώ αν έχουν ήδη δημιουργήσει ένα προσωπικό URL για το κανάλι τους, το YouTube θα επιλέξει αυτόματα αυτό ως handle. Ωστόσο αν το έχετε βαρεθεί ή θέλετε να κάνετε απλά μία αλλαγή, θα υπάρχει η επιλογή να το αλλάξετε.

Όταν σας έρθει η ειδοποίηση λοιπόν θα πατήσετε πάνω στο link “choose a handle” και θα μεταφερθείτε σε μία σελίδα όπου θα δείτε το προσωπικό εικονίδιο, όνομα και θα κληθείτε να διαλέξετε το handle σας, ενώ θα υπάρχει και ένα video που θα εξηγεί περαιτέρω τη διαδικασία.

Αν έχετε ήδη δημιουργήσει YouTube videos, θα υπάρχει ήδη μία προσωπική URL η οποία θα είναι και το handle σας. Αλλιώς, το σύστημα θα επιλέξει αυτόματα ένα handle για εσάς, το οποίο αν δε σας αρέσει μπορείτε να το αλλάξετε από το πεδίο Handle. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε το handle σας, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τους 30 χαρακτήρες και το σύστημα θα σας ενημερώσει αν είναι διαθέσιμο ή έχει καταληφθεί από άλλον.

Προς το παρόν, μπορείτε να επιλέξετε τα handles αλλά δεν μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε ακόμα, καθώς θα εφαρμοστούν αργότερα μέσα στη χρονιά. Αν μέχρι τότε δεν είστε χαρούμενοι με την επιλογή σας, μπορείτε να αλλάξετε το handle σας όποτε επιθυμείτε.

Δείτε την κατάσταση του handle σας μέσα από αυτό εδώ το link.

Tags: