Microsoft Surface event: Όλα όσα ανακοινώθηκαν

Νέα Surface και υπηρεσίες
13 Οκτωβρίου 2022 14:28
Microsoft Surface event: Όλα όσα ανακοινώθηκαν

Η Microsoft πραγματοποίησε το Surface event του 2022 το οποίο είχε αρκετές hardware και software αποκαλύψεις.

Την προσοχή έκλεψε το νέο Surface Laptop 5, το οποίο έρχεται στα ράφια στην τιμή των $999. Το laptop έχει μόνο την επιλογή για επεξεργαστή Intel, με τους i5 και i7. Η συσκευή υποστηρίζει πλέον Thunderbolt 4. Κατά τα άλλα δε διαφέρει από τον προκάτοχό του και έρχεται στις 13.5 και 15 ίντσες με αναλογία 3:2, υποστηρίζοντας Dolby Atmos 3D.

To “πολυμορφικό” Surface Pro 9 έρχεται και αυτό στις 25 Οκτωβρίου, με τα Intel μοντέλα να ξεκινούν από τα $999 και τα ARM από τα $1.299. Προσφέρεται σε πολλές χρωματικές επιλογές. Τα ARM μοντέλα θα διαθέτουν το SQ3 chip της Qualcomm, το οποίο θα προσφέρει υποστήριξη 5G και θα διαθέτει μία νέα μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας, για AI καθήκοντα όπως video backgrounds και portrait blur, όντας ικανό για 15 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Η 13 ιντσών οθόνη του θα έχει ρυθμός ανανέωσης 120Hz και υποστήριξη για stylus.

Το Surface Studio 2 Plus ανανεώθηκε και ενώ εμφανισιακά παραμένει ίδιο, πλέον περιλαμβάνει 4 θύρες Thunderbolt στο πίσω μέρος. Εσωτερικά έχει το 11ης γενιάς Core H-series της Intel και την RTX 3060 GPU της NVIDIA, προσφέροντας έως και 50% ταχύτερες επιδόσεις. Η τιμή του, διόλου ευκαταφρόνητη, διαμορφώνεται στα $4.299.

Στις υπηρεσίες τώρα, πέρα από τη συνεργασία της Microsoft με το Android, έχουμε και συνεργασία με την Apple για να φέρει το Apple Music στο Xbox και εφαρμογές Apple Music και Apple TV+ στα Windows, οι οποίες θα γίνουν διαθέσιμες σύντομα. Επιπλέον, γίνεται ευκολότερη η σύνδεση του iPhone με ενσωμάτωση των iCloud Photos στην εφαρμογή Photos για εύκολο συγχρονισμό, μέσω της εφαρμογής iCloud στα Windows.

Το Microsoft Designer είναι μία νέα γραφιστική εφαρμογή που προστίθεται στη σουίτα Microsoft 365 και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα μετατροπής εικόνων από κείμενο, Dall-E 2 της OpenAI. Όπως θα δείτε και στο GIF παρακάτω, ένας καλλιτέχνης μπορεί να περιγράψει την εικόνα που επιθυμεί και η AI θα την παράγει.