Meta Quest Pro: Το νέο VR headset του Facebook κοστίζει όσο…τρία PlayStation 5

Η νέα πρόταση της Meta έρχεται σύντομα
12 Οκτωβρίου 2022 14:22
Meta Quest Pro: Το νέο VR headset του Facebook κοστίζει όσο…τρία PlayStation 5

Η Meta ανακοίνωσε το νέο VR headset της, το οποίο έρχεται με την ονομασία Meta Quest Pro και κοστίζει περίπου όσο τρία PlayStation 5, δηλαδή 1,500 δολάρια. Όπως δήλωσε η εταιρία, θα ξεκινήσει να στέλνει το προϊόν στους πελάτες της από τις 25 Οκτωβρίου, ενώ τα pre-orders έχουν ήδη ανοίξει.

Το Quest Pro απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες του “tech world”, μιας και το Quest 2 επικεντρώνεται κυρίως στα videogames.

Στο εσωτερικό του έχει τον ολοκαίνουργιο Snapdragon XR2+ Gen 1 και υπόσχεται 50% υψηλότερη απόδοση από τον XR2 του Quest 2, ενώ συνδυάζει 12GB RAM και 256GB στον αποθηκευτικό χώρο. Επίσης, θα έχει νέες οθόνες, δύο LCD με τεχνολογία quantum dot και local dimming και προσφέρουν 37% περισσότερα pixel ανά ίντσα, 10% περισσότερα pixel ανά μοίρα και 30% ευρύτερη γκάμα χρωμάτων.

Προς το παρόν, όπως δήλωσε η Meta, αυτό το μοντέλο έχει σχεδιαστεί με το “mixed reality” στο μυαλό και διαθέτει 10 έγχρωμες κάμερες που έχουν 4x περισσότερη ανάλυση από το Quest 2. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει πιο ακριβή σάρωση του περιβάλλοντός σας, αλλά και καλύτερη παρακολούθηση των ματιών και των εκφράσεών σας.

Δείτε φωτογραφίες από το Meta Quest Pro:

Με passthrough θα μπορείτε να βάλετε εικονικές οθόνες παντού γύρω σας, ενώ παράλληλα θα έχετε μία καθαρή εικόνα του πραγματικού πληκτρολογίου και του ποντικιού σας, όταν εργάζεστε ή κάνετε άλλες δουλειές. Ακόμη, θα σας επιτρέπει αν είστε σχεδιαστές αρχιτεκτονικής, να δημιουργείτε τρισδιάστατα μοντέλα και να τα τοποθετείτε γύρω από το χώρο σας.

Τέλος, τα χειριστήρια, ονόματι Quest Touch Pro θα μπορούν να συνδεθούν κανονικά με το Quest 2 και θα πωλούνται και αυτά ξεχωριστά στην τιμή των $300, αλλά δε γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει η πώλησή τους.

Το Meta Quest Pro θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου στην τιμή των $1500. Παρακάτω θα μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα σχετικά βίντεο.