Kanye West (Ye): Παρέμβαση Elon Musk για το ban στο Twitter – Η αντίδραση του ράπερ

Του μίλησε προσωπικά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου
11 Οκτωβρίου 2022 18:29
Kanye West (Ye): Παρέμβαση Elon Musk για το ban στο Twitter – Η αντίδραση του ράπερ

Τις τελευταίες ημέρες, ο πασίγνωστος ράπερ Kanye West έχει βρεθεί στο επίκεντρο των διαδικτυακών συζητήσεων και όχι για τον καλύτερο λόγο, αφού εξαιτίας ορισμένων δημοσιεύσεών του, έχασε την πρόσβαση τόσο στον λογαριασμό του στο Instagram όσο και στον λογαριασμό του στο Twitter.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο West ανάρτησε στο Instagram μερικά προσωπικά μηνύματα που αντάλλαξε με τον rapper Diddy, στα οποία ισχυριζόταν πως τον χειραγωγούσαν οι Εβραίοι. Φυσικά, το post δεν πέρασε απαρατήρητο, με πολλούς να επισημαίνουν πως πρόκειται για αντισημιτισμό. Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση, η Meta πήρε την απόφαση να την κατεβάσει εντελώς από την πλατφόρμα, περιορίζοντας και την πρόσβαση του ράπερ στον λογαριασμό του.

Αμέσως μετά το εν λόγω ban, η πρώτη αντίδραση του West ήταν να ξεσπάσει δημόσια στο Twitter, στο οποίο δεν είχε αναρτήσει το οτιδήποτε από το 2020, όταν και έχασε τις Αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Βέβαια, η επιστροφή του δεν κράτησε και πολύ, αφού λίγο αργότερα ο γνωστός ράπερ προέβη ξανά σε αντισημιτικές δηλώσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την πρόσβαση και σε αυτόν τον λογαριασμό του, ο οποίος μετρούσε 31.4 εκατομμύρια followers.

Μπλεγμένος στην όλη κατάσταση είναι, παραδόξως, και ο Elon Musk. Συγκεκριμένα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου είχε σχολιάσει την πρώτη δημοσίευση του West στο Twitter, στην οποία ο ράπερ τα είχε βάλει με τον CEO της Meta, Mark Zuckerberg. Αναλυτικότερα, ο Musk είχε απαντήσει χαρακτηριστικά στο tweet αυτό:

Καλώς ήρθες στο Twitter, φίλε μου!

Μετά το καλωσόρισμα του Musk, ο West προέβη σε ένα σερί από tweets, μεταξύ των οποίων και η αντισημιτική δημοσίευση που οδήγησε στο ban. Πολλοί, λοιπόν, έσπευσαν να κατακρίνουν και τον Musk, ο οποίος φαίνεται ότι πήρε προσωπικά την υπόθεση. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο επικεφαλής της Tesla μίλησε απευθείας με τον ράπερ, εξηγώντας του τι βρήκε λάθος στη συμπεριφορά του.

Μίλησα στον Ye σήμερα και εξέφρασα τις ανησυχίες μου σχετικά με το πρόσφατο tweet του, τις οποίες νομίζω ότι πήρε κατάκαρδα.

Σύμφωνα με λεγόμενα του Musk, ο West έλαβε σοβαρά υπόψη το feedback. Βέβαια, αυτό δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τα bans στα social media, τουλάχιστον για την ώρα. Ίσως, αν ο Musk ολοκληρώσει όντως την εξαγορά του Twitter τα πράγματα να αλλάξουν, αλλά αυτό είναι κάτι που θα χρειαστούν κάποιοι μήνες μέχρι να το μάθουμε.