Απίθανο βίντεο: Ο πανίσχυρος Ήλιος εκτοξεύει σύννεφα πλάσματος

Ο Ήλιος είναι τόσο μεγάλος που επηρεάζει συνεχώς τη Γη με εκρήξεις φορτισμένων σωματιδίων
11 Οκτωβρίου 2022 15:50
Απίθανο βίντεο: Ο πανίσχυρος Ήλιος εκτοξεύει σύννεφα πλάσματος

Ο Ήλιος είναι το μεγαλύτερο αντικείμενο του ηλιακού μας συστήματος και είναι τόσο μεγάλος που επηρεάζει τη Γη εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε ότι η διάμετρός του υπολογίζεται στα 1.392.700 χλμ., την ώρα που μπορεί να χωρέσει 1.3 εκατομμύρια πλανήτες όπως η Γη μέσα του.

Η αφάνταστη δύναμη του Ήλιου αποτυπώνεται σε ένα απίθανο βίντεο που κατέγραψε ο Miguel Claro και δημοσιεύθηκε στο Space.com. Σε αυτό παίρνουμε ένα μικρό δείγμα του πόσο ισχυρός είναι ο ήλιος καθώς στις 10 Ιουλίου του 2022, όπου και καταγράφηκε αυτή η δραστηριότητα, φαίνεται να απελευθερώνει μια γιγαντιαία ηλιακή έκλαμψη που είχε ως αποτέλεσμα να εκτοξεύσει μια στεμματική εκπομπή μάζας (CME). 

Τα πλάνα που κατέγραψε ο Claro είναι μεταξύ 17:37 και 18:30 τοπική ώρα Πορτογαλίας. Το σύντομο βίντεο που θα δείτε παρακάτω αποτελείται από εικόνες περίπου μιας ώρας που δείχνουν την έκλαμψη να δημιουργεί έναν "ηλιακό ανεμοστρόβιλο". Τέτοιες εκπομπές πλάσματος κατευθύνονται μέχρι τη Γη και μπορούν να οδηγήσουν σε φορτισμένα ηλιακά σωματίδια που συγκρούονται με το μαγνητικό πεδίο της. 

Να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Μάιο η NASA κατέγραψε μια πανίσχυρη ηλιακή έκλαμψη κατηγορίας Χ

Δείτε το απίθανο βίντεο με την ηλιακή έκλαμψη του Ήλιου: