Προειδοποίηση Elon Musk για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Και μάλιστα "ραγδαία"
10 Οκτωβρίου 2022 08:07
Προειδοποίηση Elon Musk για κίνδυνο πυρηνικού πολέμου

Στις αρχές του καλοκαιριού, ο Elon Musk είχε αναφέρει πως έχει ένα κακό προαίσθημα για την οικονομία, το οποίο φαίνεται να επιβεβαιώθηκε, αφού ο πληθωρισμός έχει πάρει την ανηφόρα, με τους καταναλωτές παγκοσμίως να έρχονται αντιμέτωποι με αξιοσημείωτες αυξήσεις τιμών σχεδόν στα πάντα, από τους λογαριασμούς του ρεύματος και τα καύσιμα, μέχρι τα καθημερινά ψώνια.

Τώρα, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, μόλις έκανε ίσως την πιο δυσοίωνη δήλωσή του για φέτος. Συγκεκριμένα, μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter, απάντησε σε ένα tweet που ανέφερε ότι πλέον υπάρχει μια στις έξι πιθανότητες για άμεσο παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, ευχαριστώντας τον για τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης.

Ο Musk φαίνεται να συμφωνεί, απαντώντας χαρακτηριστικά:

Η πιθανότητα για πυρηνικό πόλεμο αυξάνεται ραγδαία.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο Musk αποφάσισε να ρωτήσει τους -τότε- 107.7 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter, ποιο πρέπει να είναι το μέλλον της Ουκρανίας. Τους κάλεσε λοιπόν να ψηφίσουν αν συμφωνούν με το γίνουν ξανά εκλογές υπό την επίβλεψη των Ηνωμένων Εθνών στις περιοχές που έχει καταλάβει η Ρωσία, η Κριμαία να παραμείνει ρωσική και η Ουκρανία να παραμείνει ουδέτερη.

Αναμενόμενα, οι δημοσιεύσεις προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Ουκρανίας να απαντά με δικό του poll. Περισσότερα σχετικά με το όλο θέμα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Elon Musk είναι ο επικεφαλής της Tesla, μια εταιρία που έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης. Παράλληλα, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ενώ έχει ιδρύσει και την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής.