Google Pixel 7 Pro: Αυτές είναι οι νέες, κορυφαίες λειτουργίες της κάμερας

Η Google δίνει...ρέστα
07 Οκτωβρίου 2022 09:57
Google Pixel 7 Pro: Αυτές είναι οι νέες, κορυφαίες λειτουργίες της κάμερας

Η Google ανακοίνωσε τα νέα Pixel 7 και Pixel 7 Pro και ενώ δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στο hardware των καμερών, η ισχύς του νέου Tensor G2 chip επιτρέπει στις συσκευές να φέρουν εντυπωσιακά AI software χαρακτηριστικά. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που ανακοίνωσε, είναι το Cinematic Blur. Πρακτικά, πρόκειται για ένα portrait mode στο video, το οποίο σας επιτρέπει να κινηματογραφείτε με θολό background, σαν να χρησιμοποιούσατε μία επαγγελματική κάμερα.

Ένα ακόμα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό είναι το Photo Unblur, με το οποίο μπορείτε να ξεθολώσετε πραγματικά θολωμένες φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό ειδικά για παλαιότερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με άλλο τηλέφωνο. Αν τις μεταφέρετε στο Pixel 7, η AI θα δώσει νέα πνοή σε εκείνη τη φωτογραφία που πάντα σας άρεσε αλλά ήσασταν άτυχοι στο κλικ.

Η Super Res Zoom λειτουργία διπλασιάζει την οπτική ανάλυση σε κάθε εύρος zoom, αφαιρώντας το θόρυβο, ανακατασκευάζοντας με AI το “μωσαϊκό” των pixels και αυξάνοντας την ευκρίνεια. Το αποτέλεσμα είναι μία φωτογραφία 12.5MP σε 2x zoom στο Pixel 7 και 10x στο Pixel 7 Pro. Πρακτικά, η Google θέλει να προσφέρει μία πραγματικά καλή ποιότητα φωτογραφίας σε zoom, όποιο κι αν είναι αυτό.

Επίσης, το Zoom Stabilization έρχεται να κάνει upscale τις zoom φωτογραφίες για να έχετε την καλύτερη σταθεροποίηση, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα 10-bit HDR καταγραφή.

Στο Pixel 7 Pro υπάρχει και το νέο Macro Focus το οποίο χρησιμοποιεί την ultra-wide κάμερα του τηλεφώνου - η οποία υποστηρίζει auto-focus - για φωτογραφίες ακριβείας, με λεπτομέρεια και HDR+ από πολύ κοντινές αποστάσεις έως και 3cm.

Τέλος, για τα άτομα με προβλήματα όρασης, υπάρχει το Guided Frame το οποίο τους επιτρέπει να καταγράφουν selfies, λαμβάνοντας φωνητικές οδηγίες από την AI για το πώς να κουνήσουν το τηλέφωνό τους ώστε να είναι στο κέντρο του πλάνου.