Το Spotify θέλει να περιορίσει την παραπληροφόρηση στα podcasts του

Και έτσι έκανε μια σχετική εξαγορά
06 Οκτωβρίου 2022 12:01
Το Spotify θέλει να περιορίσει την παραπληροφόρηση στα podcasts του

Τα podcasts έχουν εξελιχθεί σε έναν πυλώνα για το Spotify, το οποίο έχει επενδύσει εκατομμύρια δολάρια για αποκλειστικές εκπομπές, όπως για παράδειγμα το εξαιρετικά δημοφιλές σόου του Joe Rogan. Ωστόσο, δεν έχουν λείψει και τα προβλήματα, καθώς και η κριτική για τον streaming κολοσσό, ο οποίος θέλει τώρα να περιορίσει την παραπληροφόρηση και το επιβλαβές περιεχόμενο που ενδέχεται να περιλαμβάνεται σε ορισμένα από τα talk shows που φιλοξενεί.

Για το λόγο αυτό, το Spotify προέβη σε μια αξιοσημείωτη επένδυση, εξαγοράζοντας την Kinzen. Πρόκειται για μια εταιρία που μπορεί να εντοπίζει τέτοιο περιεχόμενο, χρησιμοποιώντας την προηγμένη machine learning τεχνολογία της, σε συνδυασμό με ανθρώπινο δυναμικό. Η Kinzen μπορεί να αναλύει πιθανών επιβλαβές περιεχόμενο και να εντοπίζει ρητορική μίσους, όχι μόνο στα αγγλικά, αλλά σε ένα μεγάλο εύρος γλωσσών.

Μιλώντας σχετικά με την εξαγορά, το Spotify επισήμανε:

Η Kinzen θα μας βοηθήσει να προσφέρουμε πιο αποτελεσματικά μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία στην πλατφόρμα μας σε όλο τον κόσμο.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι οι δύο εταιρίες συνεργάζονται από το 2020, με αρχικό τους στόχο τότε να αποτρέψουν την αναπαραγωγή λανθασμένων πληροφοριών που αφορούν τις εκλογές των ΗΠΑ. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε με το θέμα που είχε προκύψει στο σόου του Rogan, ο οποίος έλαβε αυστηρή κριτική ότι βοηθά στη διάδοση παραπληροφόρησης που αφορούν την πανδημία. Μάλιστα, το θέμα είχε πάρει τέτοιες διαστάσεις τότε που ακόμη και ορισμένοι καλλιτέχνες, όπως οι Neil Young και Joni Mitchell, είχαν αποφασίσει να αφαιρέσουν τη μουσική τους από την πλατφόρμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, το Spotify θέλει να αποφύγει τέτοια θέματα μελλοντικά, εξου και η νέα αυτή επένδυση.

Tags: