Το Cosmote Fiber φέρνει έως 1Gbps με οπτική ίνα

Στο σπίτι και στο γραφείο
06 Οκτωβρίου 2022 07:00
Το Cosmote Fiber φέρνει έως 1Gbps με οπτική ίνα

Η Cosmote επεκτείνει τη διαθεσιμότητα των οπτικών ινών στην Ελλάδα, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις ταχύτητας με ίνες που φτάνουν μέχρι την πρίζα του σπιτιού ή του γραφείου. Έτσι, προσφέρει σταθερή και αξιόπιστη σύνδεση internet με εγγυημένη ταχύτητα 100, 300, 500 και 1Gbps.

Οι ταχύτητες αυτές φυσικά έχουν πλεονεκτήματα έναντι των DSL συνδέσεων, όπως για παράδειγμα στο gaming το οποίο είναι άμεσο και με μηδενική καθυστέρηση, ενώ το bandwidth είναι αρκετό για να έχετε όλες τις συσκευές σας ταυτόχρονα online, όπως τηλεοράσεις, laptop, smartphone και gaming κονσόλες χωρίς να καταπονείται το οικιακό δίκτυο.

Από την πλευρά του περιβάλλοντος, αξίζει να σημειωθεί πως τα δίκτυα οπτικών ινών έχουν 10 έως 15 φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας για τη ροή δεδομένων από τα δίκτυα χαλκού.

Σε αρχικό στάδιο γίνεται η μελέτη κτιρίου η οποία μπορεί να διαρκέσει έως 10 εργάσιμες μέρες. Έπειτα γίνεται η εγκατάσταση οπτικής ίνας στο κτίριο μέσα σε 20 εργάσιμες και η εγκατάσταση οπτικής ίνας στο σπίτι σας μέσα σε 10 εργάσιμες. Σε περίπτωση που η εγκατάσταση οπτικής ίνας έχει ήδη ολοκληρωθεί στο κτίριο από κάποιον άλλο πελάτη, απαιτείται μόνο η ενεργοποίηση στο χώρο σας.