Η Kim Kardashian έφαγε πρόστιμο $1.26 εκατομμύρια για απάτη με κρυπτονομίσματα

Είχε λάβει $250,000 για να προωθήσει τα EMAX tokens
05 Οκτωβρίου 2022 12:23
Η Kim Kardashian έφαγε πρόστιμο $1.26 εκατομμύρια για απάτη με κρυπτονομίσματα

Στις αρχές της χρονιάς σας είχαμε ενημερώσει ότι η Kim Kardashian και ο θρύλος του μποξ, Floyd Mayweather, είχαν μπλεχτεί σε μια απάτη με κρυπτονομίσματα που είχε ως αποτέλεσμα…νομικούς μπελάδες. Τώρα, έγινε γνωστό πως η Kim Kardashian καλείται να πληρώσει 1.26 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC).

Το όλο θέμα αφορά μια διαφήμιση για crypto που είχε αναρτήσει η Αμερικανίδα τηλεοπτική προσωπικότητα στα Instagram Stories της. Συγκεκριμένα, η Kardashian είχε λάβει $250,000 για να προωθήσει τα EMAX tokens της EthereumMax, χωρίς όμως να αποκαλύπτει ποτέ στους followers της ότι πρόκειται για προώθηση επί πληρωμή.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έκρινε, λοιπόν, ότι η Kardashian παραβίασε τη διάταξη κατά της διαφήμισης κινητών αξιών. Η ίδια δεν παραδέχτηκε ούτε αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο του 1 εκατομμυρίου δολαρίων και περίπου 260.000 δολάρια ως αποζημίωση, η οποία, σύμφωνα με την SEC, καλύπτει την αμοιβή που έλαβε για τη διαφήμιση και τους τόκους της προδικαστικής απόφασης. Επιπλέον, η Kardashian δεσμεύτηκε να μην προωθήσει ξανά κρυπτονομίσματα για τρία χρόνια.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη είδηση, ο επικεφαλής της SEC, Gary Gensler, δήλωσε:

Η υπόθεση αυτή αποτελεί υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή παράγοντες επιρροής υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, αυτό δε σημαίνει ότι τα εν λόγω επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές. Ενθαρρύνουμε τους επενδυτές να εξετάζουν τους πιθανούς κινδύνους και τις ευκαιρίες μιας επένδυσης υπό το πρίσμα των δικών τους οικονομικών στόχων.