Βαρύ πρόστιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για προώθηση κρυπτονομισμάτων εξαιτίας ενός hashtag

Στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μπήκε η δισεκατομμυριούχος influencer και επιχειρηματίας
03 Οκτωβρίου 2022 23:13
Βαρύ πρόστιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για προώθηση κρυπτονομισμάτων εξαιτίας ενός hashtag

Η Kim Kardashian βρέθηκε στο στόχαστρο της αμερικάνικης SEC (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον ΗΠΑ) εξαιτίας της ενασχόλησής της με τα κρυπτονομίσματα, με την δισεκατομμυριούχο influencer και επιχειρηματία να το πληρώνει ακριβά. 

Σε ανακοίνωσή της η SEC επέβαλε πρόστιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για μια διαφήμιση του EthereumMax, ενός κρυπτονομίσματος που αρκετοί celebrities προώθησαν πριν από καιρό, στην οποία δεν δήλωσε μια πληρωμή που έλαβε. Έτσι η 41χρονη influencer καλείται να πληρώσει ακριβά αυτό το λάθος που έκανε στην σελίδα της στο Instagram, καθώς λέγεται ότι για την εν λόγω διαφήμιση έλαβε το ποσό των $250.000. 

Για να διευθετήσει την υπόθεση η Καρντάσιαν συμφώνησε να πληρώσει το βαρύ πρόστιμο των $1.26 εκατομμυρίων δολαρίων, την ώρα που η περιουσία της εκτιμάται στα 1.84 δισεκατομμύρια δολάρια βάσει της ίδιας ανακοίνωσης. 

 

Ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler, ανέφερε: "Αυτή η περίπτωση είναι μια υπενθύμιση ότι, όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές"

Το ετήσιο εισόδημά της, από το 2015 και έπειτα, λέγεται ότι ξεπερνάει σταθερά τα 50 εκατομμύρια δολάρια.