Tesla: Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Παραδόθηκαν περισσότερα από ποτέ μέσα στους τελευταίους μήνες
03 Οκτωβρίου 2022 14:11
Tesla: Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα

Μέσα από μια αναφορά που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Tesla αποκάλυψε ότι παρέδωσε περισσότερα οχήματα από ποτέ μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2022. Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα φαίνεται πως ήταν ανάρπαστα φέτος το καλοκαίρι, με την εταιρία να παραδίδει συνολικά 343,830 οχήματα.

Κάπως έτσι η Tesla ανέκαμψε θριαμβευτικά από το πιο νωχελικό δεύτερο τρίμηνο του έτους, στο πλαίσιο του οποίου τα στατιστικά της πεσμένα έπειτα από το προσωρινό κλείσιμο των εργοστασίων της εξαιτίας της πανδημίας. Αξίζει να σημειωθεί πως τα Model S και Model X απαρτίζουν τα 18,672 από τα οχήματα που παραδόθηκαν, ενώ τα υπόλοιπα 325,158 ήταν Model 3 και Model Y. Συνολικά η Tesla κατασκεύασε 365,923 αυτοκίνητα, αφήνοντας 20,000 από αυτά στις αποθήκες της για την κάλυψη μελλοντικών παραγγελιών.

Για την ιστορία, μερικά από το οχήματα αυτά ήταν ακόμη «σε μεταφορά» όταν ολοκληρώθηκε το τρίμηνο και αναμένεται να φτάσουν προσεχώς στους οδηγούς. Η Tesla έχει βάλει πλέον ως προτεραιότητα να μειώσει τα κόστη παράδοσης και όχι να αυξήσει όσο το δυνατόν περισσότερο τον αριθμό των οχημάτων που παραδίδει, όπως εξηγεί και ο επικεφαλής της, Elon Musk, μέσα από ένα πρόσφατο σχετικό tweet του, το οποίο ακολουθεί παρακάτω.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά γεμάτες για την Tesla, αφού μεταξύ άλλων αποκάλυψε το Optimus ρομπότ της. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.