Το iPhone 14 Pro κατακτά τη δεύτερη θέση του DxOMark

Κορυφαίο σε selfie και video
01 Οκτωβρίου 2022 10:35
Το iPhone 14 Pro κατακτά τη δεύτερη θέση του DxOMark

Στις δοκιμές του DxOMark, το iPhone 14 Pro κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη συνολική βαθμολογία με 146 βαθμούς, ένα μόλις πόντο πίσω από αυτή τη στιγμή κορυφαίο Honor Magic4 Ultimate. Ωστόσο στις επιμέρους βαθμολογίες, το iPhone 14 Pro αναδείχθηκε το καλύτερο στη selfie κάμερα, τόσο στις φωτογραφίες όσο και στο video, με βαθμολογία 145.

Η selfie λοιπόν είναι εξαιρετική στο να καταγράφει τους σωστούς τόνους του δέρματος, στο διαρκώς μηδενικό lag του κλείστρου, στη μείωση του θολώματος της εικόνας λόγω κίνησης και στην αντίθεση της απόδοσης προσώπων, ενώ η φυσική αίσθηση του bokeh στο portrait mode μοιάζει με DSLR.

Στο βίντεο, η Apple διατηρεί την πρώτη θέση με εξαιρετική σταθεροποίηση, βελτιωμένο HDR και αξιόπιστη ανίχνευση του autofocus. Ο Quad-Bayer αισθητήρας απογειώνει την ποιότητα της εικόνας, ενώ υπάρχει μεγάλη ακρίβεια μεταξύ αυτού που δείχνει η οθόνη όταν καταγράφει ο χρήστης video και του τελικού επεξεργασμένου βίντεο.

Υπάρχουν ωστόσο περιθώρια βελτίωσης στη μείωση του θορύβου και στην απώλεια των λεπτομερειών όταν καταγράφετε φωτογραφίες σε κλειστούς, υποφωτισμένους χώρους. Απώλεια λεπτομερειών υπάρχει και με την κάμερα του 3x zoom.