Υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple απολύθηκε εξαιτίας ενός viral TikTok βίντεο  

Προκάλεσε εκνευρισμό σε άλλους υπαλλήλους

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple απολύθηκε εξαιτίας ενός viral TikTok βίντεο

Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple έχασε τη θέση του στην εταιρία έπειτα από την εμφάνισή του σε ένα TikTok βίντεο που έγινε viral, περιλαμβάνοντας σχόλια που θεωρήθηκαν προσβλητικά.

Ο λόγος γίνεται για τον αντιπρόεδρο προμηθειών, Tony Blevins, ο οποίος εμφανίστηκε σε ένα σύντομο βίντεο του content creator Daniel Mac. Σε αυτό ο Blevins φάνηκε να βγαίνει από μια Mercedes-Benz αξίας μισού εκατομμυρίου, με τον δημιουργό του βίντεο να τον ρωτά ποια είναι η δουλειά του.

Το πρώην στέλεχος της Apple, λοιπόν, απάντησε χαρακτηριστικά:

Οδηγώ αγωνιστικά αυτοκίνητα, παίζω γκολφ και χαϊδεύω γυναίκες με μεγάλο μπούστο. Ωστόσο, παίρνω ρεπό τα Σαββατοκύριακα και στις μεγάλες γιορτές.

Το βίντεο αυτό καθ’ αυτό δεν ανέφερε το όνομα του Blevins, ούτε τη θέση του στην Apple και ακολουθεί το κλασικό στυλ του περιεχομένου του Daniel Mac, ο οποίος όταν βλέπει κάποιον που οδηγεί ακριβό αυτοκίνητο πηγαίνει και τον ρωτά τι δουλειά κάνει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, το συγκεκριμένο βίντεο αποτέλεσε την αφορμή για εσωτερική έρευνα στην Apple, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η απομάκρυνση του Blevins από την εταιρία. Το ρεπορτάζ τονίζει ότι εξόργισε ορισμένους υπαλλήλους, οι οποίοι θεώρησαν ότι τα σχόλια δεν ευθυγραμμίζονταν με τους στόχους της Apple για περισσότερη εκπροσώπηση και ενδυνάμωση των γυναικών.

Από την πλευρά του, ο Blevins δήλωσε στο Bloomberg ότι "θα ήθελε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να ζητήσει ειλικρινά συγγνώμη από όποιον προσβλήθηκε από τη λανθασμένη προσπάθειά του να κάνει χιούμορ". Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η φράση του ήταν ένα misquote από την ταινία Arthur του 1981.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που οδήγησε στην απόλυση του Blevins μέσα από τον player που ακολουθεί:

@itsdanielmac Quite the occupation this man has ✍️ #mercedesbenz #supercarstiktok #slr #car ♬ original sound - DANIEL MAC

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από το ρεπορτάζ του Bloomberg, ένας αντιπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε στο CNBC ότι ο Blevins αποτελεί παρελθόν για την εταιρία.

Για την ιστορία, σύμφωνα με το The Wall Street Journal, η δουλειά του Blevins ήταν να επικοινωνεί με προμηθευτές και τρίτους συνεργάτες για να εξασφαλίζει καλύτερες συμφωνίες για την Apple. Αναφέρεται πως κατά την κατασκευή του περίφημου Apple Park που στεγάζει τα κεντρικά της εταιρίας, ο Blevins γλύτωσε εκατοντάδες εκατομμύρια στον τεχνολογικό κολοσσό.

Ροη ειδησεων