Η αγορά των NFTs σχεδόν έχει καταρρεύσει – Δραματική μείωση πωλήσεων

Σε σχέση με την κορύφωση του Ιανουαρίου
29 Σεπτεμβρίου 2022 10:23
Η αγορά των NFTs σχεδόν έχει καταρρεύσει – Δραματική μείωση πωλήσεων

Το 2022 μπορεί να ξεκίνησε με τις τιμές των περισσότερων κρυπτονομισμάτων στα ύψη, ενώ και οι πωλήσεις NFTs είχαν κορυφωθεί τον Ιανουάριο. Ωστόσο, η χρονιά δεν εξελίχθηκε έτσι όπως μπορεί να είχαν προβλέψει πολλοί, αφού η αγορά των NFTs έχει σχεδόν καταρρεύσει, με τις πωλήσεις τους να έχουν μειωθεί δραματικά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το γνωστό δημοσιογραφικό μέσο Bloomberg, η συνολική αξία των αγοροπωλησιών nonfungible tokens βούλιαξε, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 97% από το ρεκόρ που σημείωσαν τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα, από τα 17 δισεκατομμύρια δολάρια τον πρώτο μήνα του 2022, μέσα στο Σεπτέμβριο οι συνδυαστικές συναλλαγές περιορίστηκαν στα 466 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα δεδομένα Dune Analytics.

Όπως φαίνεται, ο κόσμος έχει χάσει το ενδιαφέρον του και γι’ αυτό ευθύνεται εν μέρει και το "κραχ" της αγοράς των crypto του τελευταίους μήνες, από την οποία έχουν διαγραφεί περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα άκρως χαρακτηριστικό γράφημα που δείχνει τη βουτιά της αγοράς των NFTs, η οποία έχει επιστρέψει στα επίπεδα του Ιουλίου του 2021, πριν ξεκινήσει δηλαδή η όλη μανία.

Οι συνολικές αγοροπωλησίες NFTs από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι σήμερα:

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε, συνοπτικά, τα NFTs είναι ψηφιακά αντικείμενα που βασίζονται στην blockchain τεχνολογία. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται κυρίως για αγορά ψηφιακής τέχνης, όπως ένας πίνακας, φωτογραφία ή βίντεο, τα οποία μπορεί κάποιος να τα έχει νόμιμα στην κατοχή του, με απόδειξη της ιδιοκτησίας τους.

Φυσικά, όντας στην ουσία απλά ψηφιακά αρχεία, μπορούν να διακινούνται πανεύκολα στο διαδίκτυο, παρόλο που έχουν επιβεβαιωμένο ιδιοκτήτη.