Η Apple αφαίρεσε το μεγαλύτερο social media της Ρωσίας από το App Store

Εντείνονται οι κυρώσεις
28 Σεπτεμβρίου 2022 11:27
Η Apple αφαίρεσε το μεγαλύτερο social media της Ρωσίας από το App Store

Η Apple αφαίρεσε το ρωσικό ισοδύναμο του Facebook από το App Store, την εφαρμογή του τεχνολογικού κολοσσού VK, ονόματι VKontakte. Η VK ανακοίνωσε επίσημα πως οι εφαρμογές της έχουν μπλοκαριστεί από την Apple, αλλά τονίζει πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να υποστηρίζει τις iOS εφαρμογές της.

Οι εφαρμογές αυτές διανέμονται από developers των οποίων η πλειοψηφία ανήκει ή ελέγχεται από εταιρίες στις οποίες έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Για να συμμορφωθούμε με αυτές τις κυρώσεις, η Apple ακύρωσε τους developer λογαριασμούς που σχετίζονται με αυτές τις εφαρμογές και οι εφαρμογές δεν είναι διαθέσιμες πλέον σε κανένα App Store, ανεξαρτήτως της τοποθεσίας. Χρήστες που έχουν ήδη κατεβάσει αυτές τις εφαρμογές, μπορούν να συνεχίσουν να τις χρησιμοποιούν. – Εκπρόσωπος Apple

Τη Δευτέρα η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσε νέες κυρώσεις στους Ρώσους ολιγάρχες, οι οποίες επηρεάζουν 23 στελέχη της Gazprombank, μία ρωσική τράπεζα που σχετίζεται με την VK. Το Υπουργείο Ψηφιακών Υποθέσεων της Ρωσίας δήλωσε πως ερευνά τους λόγους διαγραφής των εφαρμογών της VK και των λογαριασμών των developers. Οι εφαρμογές της VK, είναι ακόμα διαθέσιμες στο Play Store της Google.