Τι Samsung, τι Apple! To OneUI 5 "φέρνει" το iOS 16 στην οθόνη κλειδώματος (ΦΩΤΟ)

Βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε beta
27 Σεπτεμβρίου 2022 18:05
Τι Samsung, τι Apple! To OneUI 5 "φέρνει" το iOS 16 στην οθόνη κλειδώματος (ΦΩΤΟ)

Ένα από τα κεντρικά χαρακτηριστικά που έφερε η Apple στα iPhones με το iOS 16, είναι χωρίς αμφιβολία η νέα αναβαθμισμένη οθόνη κλειδώματος.

Μόλις γίνει η ενημέρωση στο ολοκαίνουργιο λογισμικό, ο χρήστης μπορεί να «πειράξει» την οθόνη κλειδώματος του κινητού και να την εμπλουτίσει με νέες δυνατότητες, όπως άλλη γραμματοσειρά στην ώρα και στα γράμματα, να τα χρωματίσει, να βάλει widgets κ.α. Αυτές οι νέες δυνατότητες σε συνδυασμό με το Dynamic Island στα iPhone 14 Pro και Pro Max δίνει σίγουρα μια πιο φρέσκια ματιά στα τηλέφωνα της Apple.

Και ενώ ήδη έχουμε δει διάφορους developers να φέρνουν το “Dynamic Island” σε Android τηλέφωνα, η Samsung φαίνεται ότι αποφάσισε να κάνει και εκείνη το ίδιο (στο περίπου). Συγκεκριμένα, το 9to5mac αναφέρει ότι η Samsung φέρνει νέα χαρακτηριστικά στην οθόνη κλειδώματος με την beta 3 του OneUI 5 και μάλιστα μοιάζουν αρκετά με αυτά του iOS 16. Όπως έγινε γνωστό, με το OneUI 5 θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά στιλ ρολογιού, ενώ παράλληλα θα μπορείτε να αλλάξετε και το χρώμα τους.

Επίσης, μόλις πάτε να προσθέσετε μία νέα ταπετσαρία θα δείτε την επιλογή “Collections” όπως σχεδόν λειτουργεί και στο IOS 16. Αν και η Apple προσφέρει τη δυνατότητα προσθήκης widget στην οθόνη κλειδώματος, εδώ η Samsung σάς αφήνει να βάλετε μόνο εικονίδια (widget icons) για ειδοποιήσεις.

Τεχνικά, αυτή η δυνατότητα υπήρχε ήδη στο Android 12 και σε προηγούμενες εκδόσεις του Android skin της Samsung, αλλά επανασχεδιάστηκε πλήρως ελέω του Android 13.