Το Spotify μπαίνει στην κατηγορία των audiobooks, φέρνοντας 300,000 βιβλία

Τα οποία θα είναι διαθέσιμα επί πληρωμή
21 Σεπτεμβρίου 2022 18:26
Το Spotify μπαίνει στην κατηγορία των audiobooks, φέρνοντας 300,000 βιβλία

Το Spotify μόλις ανακοίνωσε και επίσημα κάτι που φαινόταν εδώ και καιρό στον ορίζοντα. Συγκεκριμένα, η πασίγνωστη streaming πλατφόρμα θα φέρει και επίσημα audiobooks!

Για αρχή η προσθήκη θα γίνει μόνο στην έκδοση της πλατφόρμας για τις Ηνωμένες Πολιτείες, με έναν κατάλογο που θα ξεπερνά τα 300,000 βιβλία. Όπως συμβαίνει και με τη μουσική, αλλά και με τα podcasts που πλέον αποτελούν πολύ βασικό κομμάτι του Spotify, τα audiobooks θα έχουν το δικό τους σπίτι εντός της εφαρμογής. Εκεί, οι χρήστες θα μπορούν να βρουν αρχικά επιλεγμένες προτάσεις από το Spotify, ωστόσο με την πάροδο του χρόνου και όσο ακούνε περισσότερα βιβλία, οι προτάσεις αυτές θα αλλάζουν και θα γίνονται προσωποποιημένες για τον καθένα, με βάση τα γούστα και τις προτιμήσεις του.

Φυσικά, τα audiobooks θα εμφανίζονται και στην αρχική σελίδα της εφαρμογής, αλλά και στα αποτελέσματα της αναζήτησης, πλάι στους καλλιτέχνες, τα άλμπουμ, τα τραγούδια και τα podcasts που εμφανίζονται ήδη.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι τα audiobooks θα χρειάζονται ξεχωριστή αγορά και δε θα συνδέονται με τη συνδρομή στο Spotify Premium. Έτσι, όταν κάποιος επιλέγει ένα βιβλίο, θα βλέπει ένα εικονίδιο κλειδαριάς στο κουμπί αναπαραγωγής και μέσα από έναν ειδικό σύνδεσμο θα μεταφέρεται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να ολοκληρώσει την αγορά του βιβλίου. Όλα τα βιβλία που θα αγοράζονται, θα εμφανίζονται στη συνέχεια αυτόματα στη βιβλιοθήκη του χρήστη και θα είναι διαθέσιμά και για ακρόαση χωρίς σύνδεση στο internet. Όπως συμβαίνει και με τα podcasts, το Spotify θα προσφέρει και επιλογές για αναπαραγωγή σε διαφορετικές ταχύτητες.

Τέλος, να αναφερθεί ότι το Spotify ξεκαθάρισε πως έχουμε να κάνουμε με τη πρώτη έκδοση των audiobooks στην πλατφόρμα. Η εταιρία σχεδιάζει να εξελίξει περεταίρω την υλοποίησή της και να κάνει τις αλλαγές που θα ζητήσει ο κόσμος, προτού προβεί στη διάθεση των audiobooks σε περισσότερες χώρες.

Tags: