TikTok: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα μεγάλα accounts

Είναι πιο επιεικές στα μεγάλα accounts
21 Σεπτεμβρίου 2022 09:30
TikTok: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα μεγάλα accounts

Ένα ρεπορτάζ του Forbes αποκαλύπτει πως το TikTok έχει υιοθετήσει ένα σύστημα διαχείρισης δύο ταχυτήτων για τους λογαριασμούς της πλατφόρμας. Σύμφωνα με αυτό, τα μεγάλα accounts που διαθέτουν πάνω από 5 εκατομμύρια followers, λαμβάνουν διαφορετική αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους. Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον έλεγχο και περιορισμό περιεχομένου, οι διασημότητες μπαίνουν σε ένα διαφορετικό σύστημα διαχείρισης το οποίο είναι αρκετά πιο επιεικές από τους υπόλοιπους...κοινούς θνητούς.

Δε θέλουμε να συμπεριφερόμαστε σε αυτούς τους χρήστες όπως σε κάθε άλλο account. Υπάρχει μεγαλύτερη επιείκεια θα έλεγα. – Υπάλληλος τμήματος Trust and Safety του TikTok

Στους όρους χρήσης του TikTok αναφέρεται πως οι κανόνες του “ισχύουν για όλους και για όλα”, ενώ εκπρόσωπος του TikTok δήλωσε στο Forbes πως “δεν είναι πιο επιεικές στη διαχείριση λογαριασμών με περισσότερους από 5 εκατομμύρια ακολούθους”, συμπληρώνοντας πως δεν αλλάζει η διαχείριση βάσει αριθμού ακολούθων.

Ωστόσο τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στα social media δεν είναι κάτι νέο. Το 2021 η Wall Street Journal αποκάλυψε πως το XCheck σύστημα της Meta επέτρεπε σε υψηλού προφίλ λογαριασμούς Facebook και Instagram να κάμπτουν τους κανόνες τους. Σε ένα περιστατικό, το σύστημα μπλόκαρε τους moderators του Facebook από το να αφαιρέσουν φωτογραφίες που ανέβασε ο ποδοσφαιριστής Neymar, οι οποίες απεικόνιζαν γυμνή μία γυναίκα που τον κατηγορούσε για σεξουαλική επίθεση. Το post είχε ήδη 60 εκατομμύρια θεάσεις πριν η Meta το αφαιρέσει, όταν το θέμα πήρε διαστάσεις. Επιπλέον, παρόλο που ο λογαριασμός του Neymar παραβίασε κατάφωρα τους κανόνες του Facebook, δεν αφαιρέθηκε από την εταιρία.

Tags: