RTX 4000: Θα πάθετε πλάκα με την απίστευτη επίδειξη γραφικών της NVIDIA (ΒΙΝΤΕΟ)

Με ένα demo πραγματικού χρόνου
20 Σεπτεμβρίου 2022 19:09
RTX 4000: Θα πάθετε πλάκα με την απίστευτη επίδειξη γραφικών της NVIDIA (ΒΙΝΤΕΟ)

Η NVIDIA ξεκίνησε το άκρως αναμενόμενο event παρουσίασης των RTX 4090 και RTX 4080 με ένα τρομερά εντυπωσιακό tech demo, το οποίο σύμφωνα με τα λεγόμενά της έχει τα πιο λεπτομερή γραφικά που έχουν υπάρξει ποτέ σε πραγματικό χρόνο.

Ο λόγος γίνεται για το NVIDIA Racer RTX, το οποίο δίνει στους παίκτες τον έλεγχο τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων. Το αξιοσημείωτο είναι πως τόσο τα αυτοκίνητα αυτά καθ' αυτά, όσο και τα γραφικά στο περιβάλλον, όλα γίνονται simulate σε πραγματικά χρόνο, χωρίς να υπάρχει για παράδειγμα κάποιος φωτισμός που είναι υπολογισμένος εκ των προτέρων. Κάθε γρανάζι και κομμάτι των αυτοκινήτων έχει φυσική υπόσταση και ιδιότητες και για παράδειγμα οι τριβές και το βάρος επηρεάζουν την οδηγική συμπεριφορά. Ακόμη και τα υφάσματα στους καναπέδες έχουν physics και τρέχουν κάποιον αλγόριθμο και γενικά δεν υπάρχει τίποτα στο Racer RTX που να μην είναι εξομοίωση πραγματικού χρόνου.

To tech demo τρέχει στα 60FPS και σε 4K ανάλυση στις νέες RTX 4000 κάρτες γραφικών της Nvidia, αξιοποιώντας το ολοκαίνουργιο NVIDIA DLSS 3 και τεχνολογίες όπως τα NVIDIA RTX Direct Illumination (RTXDI) και NVIDIA Reservoir Spatio Temporal Importance Resampling Global Illumination (ReSTIR GI).

Το NVIDIA Racer RTX θα γίνει διαθέσιμο δωρεάν το Νοέμβριο και περισσότερα σχετικά με τη δημιουργία του μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.