Intel: Τέλος στις θρυλικές σειρές Pentium και Celeron από το 2023 για τα laptops

Θα χρησιμοποιείται ένα πιο απλό όνομα
17 Σεπτεμβρίου 2022 00:34
Intel: Τέλος στις θρυλικές σειρές Pentium και Celeron από το 2023 για τα laptops

Όπως ανακοίνωσε, η Intel σκοπεύει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις θρυλικές ονομασίες Celeron και Pentium για τους εισαγωγικού επιπέδου επεξεργαστές της για laptops. Η αλλαγή θα γίνει το 2023, με την εταιρία να καταφεύγει απλά στη χρήση του ονόματος "Intel Processor", συγχωνεύοντας και τις δύο σειρές.

Η κίνηση αυτή θα βοηθήσει την Intel να εστιάσει περισσότερο στα premium μοντέλα της, τα οποία εντάσσονται στα Core, Evo και vPro brands, με την εταιρία να επισημαίνει ότι τα Celeron και Pentium brands θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται όσον αφορά τα προϊόντα της για desktop υπολογιστές. Βέβαια, αυτό δεν αποκλείεται επίσης να αλλάξει στο μέλλον.

Μιλώντας σχετικά με την αλλαγή, ο αντιπρόεδρος της Intel και general manager του Mobile Client Platforms τμήματος, Josh Newman, δήλωσε:

Η νέα επωνυμία Intel Processor θα απλοποιήσει τις προσφορές μας, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στην επιλογή του κατάλληλου επεξεργαστή για τις ανάγκες τους.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα η γκάμα προϊόντων της Intel για φορητούς υπολογιστές περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων. Το περίφημο Core brand χρησιμοποιείται για φορητούς υπολογιστές υψηλής απόδοσης και μεσαίας κατηγορίας, ενώ οι επεξεργαστές με ονομασία Pentium και Celeron προορίζονται για τα πιο φθηνά συστήματα εισαγωγικού επιπέδου.

Ξεκινώντας, λοιπόν, με τους φορητούς υπολογιστές που θα έρθουν στην αγορά από το 2023, η Intel θα ενώσει στο Intel Processor brand και τις δύο οικογένειες προϊόντων, Pentium και Celeron, χωρίς βέβαια να αλλάζει κάτι για τους υπάρχοντες επεξεργαστές της που κυκλοφορούν ήδη.

Tags: