Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις απέναντι στην HUAWEI

Υπάρχουν ακόμα ελπίδες;
16 Σεπτεμβρίου 2022 11:12
Οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις απέναντι στην HUAWEI

Πριν λίγα χρόνια η HUAWEI σκαρφάλωνε στην πρώτη θέση των κατασκευαστών smartphone πριν έρθουν οι κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Διάφοροι περιορισμοί που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στέρησαν την παροχή αμερικανικής τεχνολογίας στην κινεζική εταιρία, τόσο στο hardware όσο και στο software, με την περιβόητη στέρηση των Google υπηρεσιών από τα τηλέφωνα της HUAWEI και τη διακοπή συνεργασίας με την κύρια πάροχο chips, TSMC.

Τώρα όμως φαίνεται πως κάτι αλλάζει, αφού σύμφωνα με το Bloomberg, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση που επιτρέπει στην HUAWEI να έχει ξανά πρόσβαση σε ορισμένες τεχνολογίες.

Φυσικά οι ΗΠΑ δεν προχωρούν σε αυτήν την απόφαση από την καλή τους την καρδιά, αλλά επειδή δε θέλουν να μείνουν πίσω τεχνολογικά. Θέλουν δηλαδή να διατηρήσουν το προβάδισμα στην ικανότητα να θέτουν τεχνολογικά standards, καθώς η Κίνα κλείνει το κενό με ταχείς ρυθμούς.

Οι Αμερικανοί μέτοχοι πρέπει να μετέχουν πλήρως στους οργανισμούς διεθνών standards, ειδικότερα όταν τα κρίσιμα αλλά μερικές φορές αόρατα standards που θέτουν, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην εθνική ασφάλεια και σε εμπορικές εφαρμογές. – Alan Estevez, Υπουργείο Εμπορίου

Το τι σημαίνει αυτό πρακτικά για την Huawei μένει να φανεί στο επόμενο διάστημα. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο.