Οι μέτοχοι του Twitter ψήφισαν υπέρ της εξαγοράς από τον Elon Musk

Ο οποίος βέβαια θέλει να ακυρώσει το deal
14 Σεπτεμβρίου 2022 15:48
Οι μέτοχοι του Twitter ψήφισαν υπέρ της εξαγοράς από τον Elon Musk

Μπορεί το θέμα της εξαγοράς του Twitter να έχει πάρει πλέον νομικές διαστάσεις, αφού ο Elon Musk θέλει να ακυρώσει την τεράστια συμφωνία, επικαλούμενος τον ανεξέλεγκτο αριθμό των bots στην πλατφόρμα και την αδυναμία της εταιρίας να του δώσει τα απαιτούμενα στοιχεία για να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός, αλλά οι μέτοχοι του μέσου κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται πως έχουν αντίθετη άποψη.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, οι μέτοχοι ψήφισαν και έδωσαν το πράσινο φως για το deal των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας ενημέρωσης που αφορά τους επενδυτές, το Twitter ανακοίνωσε πως οι πρώτες καταμετρήσεις δείχνουν ότι η συμφωνία έχει τους απαιτούμενους ψήφους από τους υπάρχοντες μετόχους για να εγκριθεί. Αυτό σημαίνει πως το Twitter μπορεί να συνεχίσει κανονικά τη νομική διαδικασία που έχει ξεκινήσει, με τη μήνυση που φιλοδοξεί να αναγκάσει τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου να ολοκληρώσει τη συμφωνία που ο ίδιος πρότεινε τον Απρίλιο.

Αφού, λοιπόν, οι υπάρχοντες μέτοχοι δε στάθηκαν ως εμπόδιο και παρά τις πολλές προσπάθειες της νομικής ομάδας του Musk να τρενάρει τα πράγματα, όπως ένα ακόμη πρόσφατο γράμμα για το οποίο σας ενημερώσαμε, το θέμα θα καταλήξει στα δικαστήρια τον Οκτώβριο. Ειδικότερα, την τελική απόφαση θα πάρει το Δικαστικό του Ντέλαγουερ στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο οποίο θα βρεθεί και ο Peiter “Mudge” Zatko, ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας που αποχώρησε, ενεργώντας στη συνέχεια ως πληροφοριοδότης.

Περισσότερα σχετικά με τον πραγματικό λόγο που ο Elon Musk θέλει να ακυρώσει τη συμφωνία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Zatko, μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.