Artemis I: Έχουμε νέα ημερομηνία εκτόξευσης για την αποστολή της NASA

Μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε
14 Σεπτεμβρίου 2022 10:13
Artemis I: Έχουμε νέα ημερομηνία εκτόξευσης για την αποστολή της NASA

Η αποστολή Artemis I της NASA έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά λόγω προβλημάτων στην τροφοδοσία καυσίμων του τεράστιου πυραύλου SLS, τώρα όμως τα προβλήματα λύθηκαν και η NASA έδωσε νέα ημερομηνία εκτόξευσης

Στις 27 Σεπτεμβρίου λοιπόν θα δούμε το τεράστιο εγχείρημα της NASA για επιστροφή στη Σελήνη να πραγματοποιεί το πρώτο του βήμα, ενώ η εναλλακτική ημερομηνία σε περίπτωση προβλήματος ορίστηκε η 2η Οκτωβρίου.

Η αποστολή θα είναι μη επανδρωμένη και θα φέρει την κάψουλα Orion σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη πριν επιστρέψει και πάλι στη Γη. Αν όλα πάνε καλά, η αποστολή Artemis II θα έχει τους ίδιους στόχους, αλλά αυτή τη φορά θα είναι επανδρωμένη.

Το πρόβλημα της διαρροής υδρογόνου έχει επισκευαστεί και μία δοκιμή στην πλατφόρμα εκτόξευσης θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. Στις 27 Σεπτεμβρίου η NASA θα έχει ένα παράθυρο 70 λεπτών για να εκτοξεύσει τον πύραυλο.

Το τέλος του μήνα θα είναι γεμάτο διαστημικά νέα, αφού στις 26 Σεπτεμβρίου η αποστολή DART θα στείλει ένα σκάφος για να συγκρουστεί με αστεροειδή, ενώ στις 3 Οκτωβρίου πλήρωμα της SpaceX και της NASA θα σταλθεί στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.