Elon Musk για βενζινοκίνητα αμάξια: «Σύντομα θα τα βλέπουμε σαν τις ατμομηχανές»

Νέα πρόβλεψη από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου
14 Σεπτεμβρίου 2022 00:29
Elon Musk για βενζινοκίνητα αμάξια: «Σύντομα θα τα βλέπουμε σαν τις ατμομηχανές»

Ο Elon Musk, ο επικεφαλής της Tesla, μια εταιρία που έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, ήρθε τώρα να κάνει μερικές βαρύγδουπες δηλώσεις για τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μέσα από τον πάντα δραστήριο λογαριασμό του στο Twitter, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου τόνισε ότι σύντομα θα βλέπουμε τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα σαν απαρχαιωμένη τεχνολογία. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δε θα αργήσει η στιγμή που θα μοιάζουν με τις ατμομηχανές, οι οποίες προφανώς πλέον δεν χρησιμοποιούνται ευρέως σε εμπορικές εφαρμογές.

Αξίζει ειδικότερα να σημειωθεί πως τα σχόλια του Musk δεν σταμάτησαν μόνο εκεί, αφού ο CEO της Tesla αποκάλυψε κιόλας την πεποίθησή του ότι τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα που αγοράζονται σήμερα δεν θα καταλήξουν σε λίγα χρόνια να έχουν την αξία που περιμένουν πολλοί, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν αποτελούν καλή επένδυση για κάποιον που αγοράζει τώρα αυτοκίνητο, έναντι των ηλεκτρικών εναλλακτικών.

Αναλυτικότερα, μέσα από δύο συνεχόμενα tweets, ο Musk δήλωσε:

Δεν θα αργήσει ο καιρός που θα βλέπουμε τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα με τον ίδιο τρόπο που βλέπουμε σήμερα τις ατμομηχανές.

Η υπολειμματική αξία των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων που αγοράζονται σήμερα θα είναι εν τέλει πολύ μικρότερη από αυτή που πιστεύουν οι άνθρωποι.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πέρα από την Tesla, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ενώ έχει ιδρύσει και την SpaceX που έχει πετύχει πολλά στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής.