Ο Elon Musk προσπαθεί ξανά να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter με νέο τρόπο

Έστειλε νέο γράμμα στο social media
12 Σεπτεμβρίου 2022 08:12
Ο Elon Musk προσπαθεί ξανά να ακυρώσει την εξαγορά του Twitter με νέο τρόπο

Απέχουμε περίπου ένα μήνα από το δικαστήριο που θα κρίνει τη μοίρα του Twitter και το αν αυτό θα περάσει στην ιδιοκτησία του Elon Musk ή όχι. Συγκεκριμένα, η δίκη θα ξεκινήσει στις 17 Οκτωβρίου και όπως φαίνεται ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου δε θέλει με τίποτα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Συγκεκριμένα, η νομική ομάδα του Musk έστειλε ένα τρίτο γράμμα στο Twitter, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να σταματήσει την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η επιστολή αυτή επικαλείται την τεράστια αποζημίωση που έδωσε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης στον πρώην επικεφαλής ασφαλείας και πληροφοριοδότη Peiter Zatko, ως παραβίαση της συμφωνίας εξαγοράς και ως λόγος για να τερματιστεί το deal. Η επιστολή στάλθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου και ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από κατάθεση που έκανε το Twitter στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την Παρασκευή.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, την προηγούμενη εβδομάδα σας ενημερώσαμε για το περιστατικό του Zatko, τον πληροφοριοδότη που ήρθε να φέρει τα πάνω-κάτω στην συμφωνία. Μάλιστα, είχε γίνει γνωστό πως το Twitter είχε συμφωνήσει να τον πληρώσει περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια πριν αποχωρήσει από την εταιρία. Οι δικηγόροι του Musk επισημαίνουν, λοιπόν, ότι αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η συμφωνία του δεν πρέπει να προχωρήσει, αφού κανονικά απαγορεύει στο Twitter να παράσχει οποιαδήποτε αποζημίωση που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα ποσά. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση το ποσό δεν είναι ακραίο για πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος τόσο μεγάλης εταιρίας, αλλά η νομική ομάδα του Musk φαίνεται να διαφωνεί.

Για την ιστορία, ο Elon Musk προσπάθησε να ακυρώσει την εξαγορά τον Ιούλιο, λέγοντας τότε ότι το Twitter τον παραπλάνησε σχετικά με τον αριθμό των bots στην πλατφόρμα και ότι η εταιρία δεν του έδινε πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειαζόταν για να κάνει τους δικούς του προσδιορισμούς.

Παρόλο που η υπόθεση φαίνεται πως όλο και περιπλέκεται, το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μια και καλή τον επόμενο μήνα, όταν το θέμα θα φτάσει επιτέλους στο δικαστήριο.