UAP/UFO: Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει πολλά περισσότερα videos αλλά δε θα τα δούμε ποτέ

Ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού
11 Σεπτεμβρίου 2022 11:49
UAP/UFO: Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ έχει πολλά περισσότερα videos αλλά δε θα τα δούμε ποτέ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κλήθηκε να αποκαλύψει όλα τα videos που έχει στην κατοχή του, τα οποία αφορούν UFO ή UAP όπως ονομάζονται πλέον. Ωστόσο το Πεντάγωνο αρνήθηκε να το κάνει λέγοντας πως η δημοσίευση των videos θα “έβλαπτε την εθνική ασφάλεια”.

Η δημοσίευση των πληροφοριών θα έβλαπτε την εθνική ασφάλεια, καθώς μπορεί να προσφέρει στους αντιπάλους μας πολύτιμες πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του Υπουργείου Αμύνης και του Ναυτικού, ευπάθειες και/ή δυνατότητες. Κανένα κομμάτι αυτών των videos δεν μπορεί να αποχαρακτηριστεί για να δοθεί στη δημοσιότητα. – Gregory Cason, Αναπληρωτής Διευθυντής FOIA, Πολεμικό Ναυτικό

Ο Cason πρόσθεσε πως ο μόνος λόγος που τα τρία προηγούμενα videos μπόρεσαν να αποχαρακτηριστούν τον Απρίλιο του 2020, ήταν μόνο επειδή είχαν προηγουμένως διαρρεύσει στα media και είχαν ήδη “συζητηθεί εκτενώς στο δημόσιο τομέα”. Έτσι, το Ναυτικό έκρινε πως μπορούσε να τα δημοσιοποιήσει “χωρίς περαιτέρω ζημιά στην εθνική ασφάλεια”.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν έκανε καμία προσπάθεια στην ανακοίνωσή του να αποκρύψει το γεγονός πως έχει στα χέρια του περισσότερα videos από UAPs. Ωστόσο ο αριθμός τους και το τι απεικονίζουν θα παραμείνει απόρρητο για τώρα.