Απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις iPhone χωρίς φορτιστή στη Βραζιλία

Θεωρείται ένα “μη ολοκληρωμένο” προϊόν
09 Σεπτεμβρίου 2022 09:42
Απαγορεύτηκαν οι πωλήσεις iPhone χωρίς φορτιστή στη Βραζιλία

Λίγο μετά την παρουσίαση των νεών iPhone 14, η τεράστια αγορά της Βραζιλίας προκαλεί πονοκέφαλο στην Apple, αφού μία νέα απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας απαγορεύει τις πωλήσεις iPhone τα οποία δε διαθέτουν φορτιστή στη συσκευασία. Η απόφαση αναφέρει πως η Apple κάνει διακρίσεις απέναντι στους καταναλωτές με αυτόν τον τρόπο, πουλώντας ένα “μη ολοκληρωμένο” προϊόν.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η πώληση iPhones χωρίς φορτιστές είναι ένα παράδειγμα με το οποίο η Apple αναγκάζει τους καταναλωτές να αγοράσουν ένα δεύτερο προϊόν μετά την αγορά ενός iPhone. Θεωρεί πως ο φορτιστής πρέπει να είναι μέρος του προϊόντος επειδή απαιτείται για να χρησιμοποιηθεί αυτό το προϊόν και είναι ένα ατελές προϊόν χωρίς αυτόν.

Ταυτόχρονα, η Apple τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.275 εκατομμυρίων ρεάλ (€2,3 εκατομμυρίων) καθώς η Apple μετακυλεί την ευθύνη φόρτισης σε τρίτους παρόχους και στους καταναλωτές, τη στιγμή που τα iPhones δεν έχουν μειώσει την τιμή τους.

Η Apple σκοπεύει να ασκήσει έφεση για αυτήν την απόφαση και δήλωσε πως σκοπεύει να συνεργαστεί με τις Αρχές της Βραζιλίας για να “καθησυχάσει τις ανησυχίες” τους, αλλά τόνισε με νόημα πως έχει κερδίσει πολλαπλές δίκες για το ίδιο θέμα στα δικαστήρια της χώρας.

Είμαστε σίγουροι πως οι πελάτες μας γνωρίζουν τις πολλαπλές επιλογές φόρτισης και σύνδεσης των συσκευών τους.