Apple Watch: Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας θα έρθει και στα παλιά μοντέλα

Αλλά όχι σε όλα
08 Σεπτεμβρίου 2022 14:19
Apple Watch: Η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας θα έρθει και στα παλιά μοντέλα

Πριν μερικές ώρες η Apple ανακοίνωσε τα νέας γενιάς Watch Series 8, τα οποία φέρνουν στο προσκήνιο διάφορα νέα χαρακτηριστικά. Ένα από αυτά, το οποίο μάλιστα ζητούσε εδώ και καιρό η κοινότητα, είναι το low power mode.

Όταν είναι ενεργοποιημένη, η συγκεκριμένη λειτουργία απενεργοποιήσει διάφορα έξτρα χαρακτηριστικά του smartwatch, διατηρώντας ωστόσο αρκετές βασικές δυνατότητες. Το αποτέλεσμα είναι η μπαταρία να αυξάνεται σημαντικά, με την Apple να ισχυρίζεται για την ακρίβεια πως το low power mode μπορεί μέχρι και να τη διπλασιάσει!

Τα καλά νέα είναι πως και οι κάτοχοι παλιότερων smartwatches της Apple θα έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής τους, αξιοποιώντας το low power mode. Το χαρακτηριστικό θα κάνει αρχικά το ντεμπούτο του με το watchOS 9 για το Apple Watch Series 8 και στο άμεσο μέλλον θα έρθει και στα υπόλοιπα μοντέλα, με μοναδική προϋπόθεση να είναι Series 4 ή νεότερα.

Σε περίπτωση που θέλετε να μάθετε περισσότερα, η λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας θα απενεργοποιεί την always-on οθόνη, την αυτόματη εκκίνηση προπόνησης, τις ειδοποιήσεις για την υγεία της καρδιάς και άλλα χαρακτηριστικά, ενώ θα διατηρεί ενεργοποιημένα πράγματα όπως η παρακολούθηση των βημάτων και η ανίχνευση πτώσης. Φυσικά, το mode αναμένεται να είναι λιγότερο αποτελεσματικό στα Series 4 και SE, τα οποία για παράδειγμα δεν έχουν always-on οθόνη.

Όπως και να έχει, πρόκειται σίγουρα για μια ευπρόσδεκτη προσθήκη, αφού πλέον όσοι θέλουν το ρολόι τους να έχει μπαταρία για περισσότερες ώρες, δε θα χρειάζεται να έχουν ως μοναδική επιλογή το power reserve mode, το οποίο δείχνει μόνο την ώρα μετά το πάτημα του πλαϊνού πλήκτρου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα smartwatches της Apple μπορείτε να βρείτε τα αναλυτικά μας δημοσιεύματα παρακάτω:

Apple Watch Ultra: Πιο ανθεκτικό, για extreme δραστηριότητες και με μπαταρία έως 60 ώρες

Το Apple Watch Series 8 είναι το πιο γερό και ασφαλές όλων