Έξυπνο κολάρο για σκύλους από την Invoxia

Για να παρακολουθείτε την υγεία τους και τις δραστηριότητές τους
08 Σεπτεμβρίου 2022 11:27
Έξυπνο κολάρο για σκύλους από την Invoxia

Η Invoxia παρουσίασε στο πλαίσιο της IFA 2022, ένα έξυπνο wearable για σκύλους. Ο λόγος για το Smart Dog Collar, ένα κολλάρο το οποίο ενσωματώνει GPS και αισθητήρες για την υγεία του σκύλου.

Ένα στα πέντε σκυλιά θα παρουσιάσουν κάποια καρδιακή πάθηση στη διάρκεια της ζωής τους, με μερικές ράτσες να κινδυνεύουν περισσότερο από άλλες. Αυτό ισχύει ειδικότερα για μεγάλα σκυλιά όπως της Δαλματίας και τα Γερμανικά Ποιμενικά.

Συνδυασμός αισθητήρων και αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να εντοπίζουν μικροσκοπικές κινήσεις στο δέρμα του σκύλου, ανεξαρτήτως από το τρίχωμά τους, παρέχοντας μετρήσεις όπως η αναπνοή του σκύλου και ο καρδιακός του ρυθμός.

Οι μετρήσεις του κολάρου είναι μάλιστα ακριβείας. Πετυχαίνει 99% ακρίβεια στον καρδιακό παλμό με περιθώριο λάθους λιγότερο από 1% και 97% ακρίβεια στο ρυθμό αναπνοής με περιθώριο λάθους λιγότερο από 3%.

Πέρα από την υγεία του σκύλου, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δραστηριότητές του, όπως ένα smartwatch στους ανθρώπους. Το Smart Dog Collar καταγράφει το περπάτημα, το τρέξιμο, τον ύπνο, τον αριθμό γευμάτων, το πόσο γαυγίζει και πόσο ξύνεται ο σκύλος σας. Η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, Wi-Fi, GPS και LTE, επιτρέπει την παρακολούθηση της τοποθεσίας του σκύλου σε πραγματικό χρόνο. Η μπαταρία του διαρκεί αρκετές εβδομάδες, ενώ το κολάρο είναι αδιάβροχο, ανθεκτικό στη σκόνη και πλένεται.

Το Smart Dog Collar θα είναι διαθέσιμο από το χειμώνα στην τιμή των €99 και με μηνιαία συνδρομή €12.99.